Internet Computer gaat door 100 miljoen blokken grens heen en prijs ICP stijgt

Na vorige week een historisch dieptepunt van 26,90 dollar te hebben bereikt, veerde ICP in de dagen daarna op met een stijging van meer dan 70%

Na de crash in mei en de weken van stagnatie en verdere prijsdalingen die daarop volgden, leek het positieve sentiment vorige week eindelijk terug te keren toen een groot deel van de cryptomarkt groene weekcandles vormde.

Bitcoin boekte vorige week 11% winst, terwijl Ether met 16% steeg. Maar Internet Computer (ICP) lag daar nog voor, met een weekrendement van 32%.

Internet Computer, gebouwd door DFINITY, beschrijft zichzelf als “s werelds eerste frictieloze blockchain met web snelheid en schaalbaarheid van het internet.” Het team is van mening dat Internet Computer de derde grote innovatie in blockchain is na Bitcoin en Ethereum.

Deze visie kreeg vorige maand een opsteker toen Goldman Sachs de voordelen van het project opsomde als “Innovatief en zou de weg naar de toekomst kunnen effenen” in zijn digitale activa rapport, hoewel de investeringsbank ook opmerkte dat de nadelen van Internet Computer waren dat het “ongetest, in een vroeg stadium en complex” was.

Het project heeft veel steun gekregen sinds het in 2016 werd opgericht, want DFINITY slaagde erin om 121 miljoen dollar op te halen bij bekende geldschieters zoals Andreessen Horowitz en Polychain Capital.

Er was een flinke hype rond de langverwachte release van de ICP cryptovaluta in mei van dit jaar, waardoor ICP op zijn eerste dag op de markt op Binance voor maximaal 2.800 USDT werd verhandeld. Deze prijs hield echter niet lang stand en nadat het een week later tot onder de 200 dollar daalde, sleurde de marktbrede crash op 19 mei de prijzen nog verder naar beneden.

ICP bereikte vorige week een historisch dieptepunt van 26,90 dollar, maar daar kwam voorlopig een einde aan de dalingen want het steeg in de volgende dagen met meer dan 70%. Het token boekte alleen al op zaterdag een winst van meer dan 25% en bereikte vervolgens op zondag een piek van boven de 46 dollar.

De rally op zaterdag kwam nadat de DFINITY Foundation aankondigde dat; “De #InternetComputer blockchain ging op vrijdag 23 juli 2021 09:15:28 AM GMT door de grens van 100 miljoen blokken heen en heeft momenteel een flow van 20bps. Finaliteit in een kwestie van seconden.”

Na de piek van zondag daalde de prijs van ICP weer licht en de cryptovaluta wordt op het moment van schrijven op 45 dollar verhandeld.

The post Internet Computer gaat door 100 miljoen blokken grens heen en prijs ICP stijgt appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo