Intelligence Report bitcoin analyse #21: Goede koopmomenten

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin.

Bitcoin vs S&P500

Deze week beginnen we met een nieuwe grafiek; bitcoin vs. de S&P 500. Laatstgenoemde is een index die de aandelenkoers van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven volgt. Naast deze koersen zie je de Relative Strength Index (RSI). De RSI is een momentumindicator die de kracht van de prijs meet.

Zoals je kan zien is de RSI van de S&P 500 heel erg vergelijkbaar met die van bitcoin. Wanneer bitcoin omhoog gaat, stijgt de RSI, en zo correleert het dalen ook. Daarnaast is goed te zien dat bitcoin ook erg samen beweegt met de aandelen (althans, steeds meer). 

Bitcoin beweegt mee met aandelen

Het interessante in deze grafiek is dat de S&P ook omlaag gaat, maar LATER dan bitcoin. We hebben in eerdere analyses uitgelegd dat de eerste grote top van 20221 de ‘echte’ all time high was, en sindsdien zitten we eigenlijk in een bearmarkt (ondanks de tweede grote top in dat jaar). Dat zie je ook terug in de RSI.

Wanneer er een bearmarkt is, beweegt deze RSI zich naar de rode zone waar vervolgens de bodem wordt bereikt en capitulatie plaatsvindt. Zowel bitcoin als de S&P zitten er met een klein puntje in. De voorgaande keren in deze zone zijn de bearmarkt in 2017 en de coronacrash in 2020.

Verder lezen?

Wil jij de andere drie grafieken ook bekijken? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.

Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

All Dutch and English crypto news!

Swiss asset manager Julius Baer eyes crypto and DeFi potential

132-year-old Swiss asset management firm Julius Baer intends to offer exposure to cryptocurrencies and decentralized finance (DeFi) for its high net-worth clients. The firm's CEO Philipp...

Jack Dorsey’s Block hits $1.3B in Q1 profits, $43M in BTC trading revenue

Block, the pro-Bitcoin (BTC) umbrella company that hosts Cash App, Square and Afterpay, continues its growth in 2022. According to its Shareholder letter, in the...

Bitcoin must defend these price levels to avoid ‘much deeper’ fall: Analysis

Bitcoin (BTC) may be attempting to flip $30,000 to support on May 19, but for one group of analysts, attention is focused firmly on a...

BNB Chain offers another lifeline to Terra ecosystem projects

Binance will welcome migration and offer support to projects from the Terra (LUNA) ecosystem following this month's unraveling of the decentralized finance (DeFi) platform and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo