Huobi goedgekeurd om cryptoderivaten in Japan te verhandelen

Weken na de aankondiging van het verlaten van de Chinese markt, heeft Huobi bevestigd dat het nu een licentie heeft om cryptoderivaten diensten in Japan aan te bieden

De Japanse dochteronderneming van de op de Seychellen gebaseerde crypto-uitwisseling Huobi heeft een goedkeuring van de regelgever gekregen om cryptoderivaten aan te bieden en te verhandelen. Dit maakt van Huobi de zevende crypto-uitwisseling in het land die zich nu volledig bij de Financial Services Agency (FSA) als een type I bedrijf voor financiële instrumenten geregistreerd heeft.

Dit weerspiegelt een belangrijke mijlpaal voor Huobi’s activiteiten in Japan, aangezien het het bedrijf in staat zal stellen niet alleen derivatenproducten te ontwikkelen, maar alsmede handels- en marketmaking diensten aan klanten aan te bieden. Op dit moment beschikken slechts zeven van de in totaal 34 crypto-uitwisselingen in Japan over deze licentie, die vereist dat de houder aan specifieke activa niveaus voldoet”, vertelde Huobi in een verklaring die op maandag werd vrijgegeven.

De registratie betekent eveneens dat Huobi nu in staat zal zijn om derivaten handelssystemen te gebruiken. Haiteng Chen, de CEO van Huobi Japan, prees deze laatste mijlpaal en merkte op dat het de sleutel is in de uitbreidingsplannen van de uitwisseling. Zonder deze vergunning zou Huobi immers beperkt blijven tot het aanbieden van een beperkte spothandel.

We zijn erg verheugd dat we deze mijlpaal hebben bereikt. Het zal ons in staat stellen om onze activiteiten verder dan spothandel uit te breiden en de volgende fase van onze groei in Japan aan te wakkeren. We zijn in de toekomst van plan een aantal crypto derivatenproducten te ontwikkelen om zo aan de groeiende vraag van de markt te voldoen”, aldus Chen.

De FSA is naast effecten en uitwisselingen tevens belast met het toezicht op de bank- en verzekeringssectoren. Het heeft de reputatie erg streng in het handhaven van regels te zijn. De financiële waakhond heeft een aantal strenge eisen rond crypto’s opgesteld, iets wat het beperkte aantal goedgekeurde entiteiten verklaart.

De crypto-uitwisselingen worden hierbij aan dezelfde richtlijnen als andere grote financieringsmaatschappijen onderworpen, dit naast de verplichte registratie als een type I financieel instrumenten bedrijf. De toezichthouder vereist bovendien dat elk token goedgekeurd wordt voordat het op de uitwisseling genoteerd kan worden.

Huobi Japan biedt al voor 14 van de meest populaire cryptovaluta’s spothandel diensten aan. De nieuwe licentie zal de uitwisseling helpen haar diensten in Japan uit te breiden, door zich met de handel, acceptatie en beheer van cryptoderivaten bezig te houden.

The post Huobi goedgekeurd om cryptoderivaten in Japan te verhandelen appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo