Horlogemerk Breitling werkt samen met BitPay voor betalingen in cryptocurrency

Gucci, Balenciaga, Tag Heuer, noem ze maar op. Veel luxemerken maken de switch om crypto te accepteren voor hun producten. Daar is nu nog een belangrijk merk uit de horlogewereld bijgekomen; Breitling. Dat is het laatste merk wat de mogelijkheden van crypto als betaalmiddel wil verkennen.

Samenwerking met BitPay

Breitling is onlangs een samenwerking aangegaan met BitPay, een van de grootste crypto betaaldiensten. Sommigen kennen BitPay nog wel van de samenwerking met Thuisbezorgd.nl, waardoor je maaltijden kon betalen met crypto. Het zijn geen maaltijden deze keer, maar horloges.

Deze samenwerking stelt het klanten in staat om horloges en bandjes te kopen met behulp van crypto. Volgens de website van de luxe horlogemaker kunnen hiervoor meer dan 10 currency’s worden gebruikt. De grootsten hiervan zijn bitcoin, dogecoin (DOGE), ethereum (ETH), binance USD (BUSD) en USD coin (USDC).

Deze adoptie van Breitling zorgt niet per direct voor een prijsstijging, maar wel voor meer ‘hopium’ dat andere bedrijven zullen volgen. Het is namelijk niet lang geleden dat drie andere grote luxemerken crypto adopteerden. Gucci, Balenciaga en het andere Zwitserse horlogemerk Tag Heuer durfden allemaal de stap te maken.

Meteen beschikbaar

Het verschil van Breitling is dat zij meteen beginnen met het accepteren van crypto. De andere merken wilden eerst een testpilot draaien in fysieke winkels (of alleen online betalingen accepteren voor Amerikanen). Op dit moment krijg je het volgende te zien als je wilt afrekenen bij Breitling:

Zoals beloofd staat BitPay netjes rechtsonder bij de betalingsopties. Je kan dan met crypto betalen en vervolgens krijg je het horloge gratis thuisbezorgd. Maar wat als het horloge niet bevalt?

“Het retourproces is hetzelfde als bij elke andere betaaloptie. De terugbetaling kan worden toegepast op een andere wallet, maar de cryptocurrency moet dezelfde zijn als die gebruikt is bij de oorspronkelijke aankoop”, aldus Breitling.

Daar maakt Breitling gelukkig geen probleem van, maar de vraag is of zij dan de waarde hanteren van de koers op dat moment, of dat zij de daadwerkelijke waarde in crypto rekenen. Het is aannemelijk dat ze de koers hanteren van dat moment, maar zo niet, dan zullen ze écht de waarde van crypto inzien.

All Dutch and English crypto news!

Options data shows Bitcoin’s short-term uptrend is at risk if BTC falls below $23K

Bitcoin (BTC) briefly broke above $25,000 on Aug. 15, but the excitement lasted less than an hour and was followed by a 5% retrace in...

Back to basics for Decentraland’s MANA as momentum indicator turns bearish

Decentraland boomed in 2021, but this year has been relatively quiet The native token MANA is sliding after remaining robust The bear weakness is widespread after a...

CME Group plans to launch options on ETH futures prior to the Merge

Major derivatives marketplace Chicago Mercantile Exchange Group intends to launch options trading for its Ether futures products. In a Thursday announcement, the CME Group said that...

Blockchain venture capital funding down over 43% in July: Report

Typically a lagging indicator of the sector's health, the explosion of venture funding in the blockchain sector in 2021 and the first half of 2022...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo