Hoe een NFT-oprichter investeringsfondsen gebruikte voor zijn gokverslaving

De cryptowereld kijkt met vol verbazing naar een statement van een NFT-oprichter genaamd ‘DNP3’. Hij plaatste gisteren een bericht waarin hij toegaf gokverslaafd te zijn. Dit probleem ging zelfs zo ver dat hij het geld van zijn investeerders gebruikte voor zijn verslaving.

Wie?

DNP3 was erg betrokken bij een aantal NFT-projecten. Hieronder vallen bijvoorbeeld CluCoin, het Gridcraft play-to-earn platform, en het Goobers NFT-project. Ook stond hij volgens velen bekend om zijn vrijgevigheid. Hij doneerde graag geld aan online streamers.

Maar hoe vrijgevig iemand van de buitenkant ook kan lijken, toch zit hier een donker verhaal achter:

“Er is geen gemakkelijke manier om dit nieuws te brengen en dit is verreweg een van de moeilijkste boodschappen die ik ooit in mijn leven heb moeten brengen.”

Zijn statement

“Het afgelopen jaar raakte ik ongelooflijk verslaafd aan gokken. Elke dollar die ik kon vinden stak ik in de hoop groots te winnen. Zelfs als de grote winsten vielen was het niet genoeg”, zo legt DNP3 uit. Hij voelt zich overduidelijk slecht, en dat hij fondsen gebruikte van investeerders helpt hierin niet mee.

“Uiteindelijk verloor ik alles. Naast mijn eigen spaargeld gebruikte ik ook onverantwoordelijk beleggersgeld om te proberen mijn geld terug te krijgen van het casino, wat om veel redenen verkeerd was.” Maar bij alleen investeerders bleef het (helaas) niet. DNP3 geeft ook toe dat zijn naasten ook de dupe zijn geweest van zijn verslaving.

“Aan al mijn vrienden, familie en iedereen die in mij geloofde… Het spijt me heel erg. Er zijn geen woorden om de mate van schaamte en schuld te beschrijven die ik voel. Ik kan niet langer leven in deze donkere wereld en dit is mijn poging om los te komen.

De weg van herstel

DNP3 zegt nu zelfs volledig blut te zijn, “zowel financieel als geestelijk”. Door deze actie verloor hij het vertrouwen in zichzelf en gaat hij hulp zoeken om de weg van herstel in te slaan. De reacties op zijn statement zijn gemengd, maar DNP3 probeert het met iedereen goed te maken:

“Het spijt me dat ik jullie vertrouwen heb beschaamd. Het spijt me dat ik mijn waarden van integriteit niet heb nageleefd. Het spijt me dat ik jullie allemaal in de steek heb gelaten. Het spijt me”, zo eindigt hij het statement.

All Dutch and English crypto news!

Lifinity USDC pool drained by arbitrage bot

A bug on an Immediate-or-Cancel order led to the drainage of nearly $700,000 from Lifnity's LFNTY-USDC pool. News Join us on social networks Decentralized exchange (DEX) Lifinity had...

Crypto analyse: Bitcoin bijna aangekomen bij weerstand, gaat de koers hier ook doorheen?

Bitcoin gaat deze week zeer waarschijnlijk groen afsluiten. De munt staat al 10% hoger dan de koers van maandag, en er is nog maar één...

Solana (SOL) holds firm as a new cryptocurrency is emerging as an analysts’ darling

Solana (SOL) registered impressive growth in the decentralized finance ecosystem, marked by increased total value locked and price. Despite this positive outlook, investors are attracted...

Bitcoin dominance threatens ‘likely top’ despite BTC price eyeing $45K

Bitcoin analysis suggests that all may not be well for BTC price strength as altcoins make their move. Markets News Join us on social networks Bitcoin (BTC) risks...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo