Hoe een NFT-oprichter investeringsfondsen gebruikte voor zijn gokverslaving

De cryptowereld kijkt met vol verbazing naar een statement van een NFT-oprichter genaamd ‘DNP3’. Hij plaatste gisteren een bericht waarin hij toegaf gokverslaafd te zijn. Dit probleem ging zelfs zo ver dat hij het geld van zijn investeerders gebruikte voor zijn verslaving.

Wie?

DNP3 was erg betrokken bij een aantal NFT-projecten. Hieronder vallen bijvoorbeeld CluCoin, het Gridcraft play-to-earn platform, en het Goobers NFT-project. Ook stond hij volgens velen bekend om zijn vrijgevigheid. Hij doneerde graag geld aan online streamers.

Maar hoe vrijgevig iemand van de buitenkant ook kan lijken, toch zit hier een donker verhaal achter:

“Er is geen gemakkelijke manier om dit nieuws te brengen en dit is verreweg een van de moeilijkste boodschappen die ik ooit in mijn leven heb moeten brengen.”

Zijn statement

“Het afgelopen jaar raakte ik ongelooflijk verslaafd aan gokken. Elke dollar die ik kon vinden stak ik in de hoop groots te winnen. Zelfs als de grote winsten vielen was het niet genoeg”, zo legt DNP3 uit. Hij voelt zich overduidelijk slecht, en dat hij fondsen gebruikte van investeerders helpt hierin niet mee.

“Uiteindelijk verloor ik alles. Naast mijn eigen spaargeld gebruikte ik ook onverantwoordelijk beleggersgeld om te proberen mijn geld terug te krijgen van het casino, wat om veel redenen verkeerd was.” Maar bij alleen investeerders bleef het (helaas) niet. DNP3 geeft ook toe dat zijn naasten ook de dupe zijn geweest van zijn verslaving.

“Aan al mijn vrienden, familie en iedereen die in mij geloofde… Het spijt me heel erg. Er zijn geen woorden om de mate van schaamte en schuld te beschrijven die ik voel. Ik kan niet langer leven in deze donkere wereld en dit is mijn poging om los te komen.

De weg van herstel

DNP3 zegt nu zelfs volledig blut te zijn, “zowel financieel als geestelijk”. Door deze actie verloor hij het vertrouwen in zichzelf en gaat hij hulp zoeken om de weg van herstel in te slaan. De reacties op zijn statement zijn gemengd, maar DNP3 probeert het met iedereen goed te maken:

“Het spijt me dat ik jullie vertrouwen heb beschaamd. Het spijt me dat ik mijn waarden van integriteit niet heb nageleefd. Het spijt me dat ik jullie allemaal in de steek heb gelaten. Het spijt me”, zo eindigt hij het statement.

All Dutch and English crypto news!

‘LEAKED BIDS’ — Binance, Galaxy Digital among secret bidders for Celsius assets

At least five firms placed bids on Celsius Network's crypto assets, including Binance, Bank To The Future and Galaxy Digital, according to leaked information shared...

UK’s FCA hints at why its given only 15% of crypto firms the regulatory nod

Despite the plans to turn the region into a bustling crypto hub, the United Kingdom's financial watchdog says it has given the all-clear to only...

CFTC’s Johnson urges Congress for expanded powers in crypto oversight

Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Commissioner Kristin Johnson has urged Congress to adopt legislation that "closes the current gap in the oversight of crypto spot...

US Senator Ted Cruz pushes for crypto in Congress… using snacks

Texan Republican Senator Ted Cruz is pushing the United States Congress to adopt cryptocurrency within its halls using an incentive both sides might agree on...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo