Hoe Bitcoin kan groeien door nieuwe leider conservatieve partij Canada

Bitcoin maximalisten vieren deze week feest. Althans, vooral conservatieve bitcoin maximalisten. De nieuwe leider van Canada’s Conservatieve Partij is namelijk een groot voorstander van crypto. Pierre Poilievre, zoals deze leider heet, kan veel betekenen voor de bitcoin adoptie in het land.

Wie is hij?

Dit weekend werd Poilievre gekozen tot leider van de Canadese Conservatieve Partij. Poilievre kreeg ongeveer 68 procent van de stemmen. Waar kennen we hem van, en waarom is hij populair?

Wellicht zit dit nieuws nog vers in je geheugen: de truckerprotesten in Canada. Poilievre kwam eerder dit jaar in de schijnwerpers toen hij de protesten van truckers tegen een verplichte corona vaccinatie in Ottawa steunde. Truckers zouden hun baan kwijtraken als zij zich niet lieten vaccineren.

De Canadese regering riep een noodsituatie uit en wist niet hoe het met de protestanten om moest gaan. Het werd al helemaal een rotzooitje toen de regering meer dan 250 wallets bevroor die ook maar enigszins gelinkt waren met de protesten in Ottawa.

Poilievre eerder dit jaar over inflatie en CBDC’s

Justin Trudeau, de democratische president van Canada, kwam hierdoor in een kwaad daglicht te staan bij de crypto-cummunity. Hij kreeg van Poilievre de bijnaam “Justinflation”.

Gelukkig voor bitcoiners hadden deze maatregelen een tegengesteld effect. Het vertrouwen in de regering heeft in deze periode een deuk opgelopen bij een deel van de bevolking.

Sindsdien heeft Poilievre meerdere malen kritiek geuit op het beleid van de regering van Trudeau. Poilievre gaf de grootste bank van het land de schuld van de hoge inflatie en kwam vervolgens met een belofte om dit geld terug te geven aan de bevolking.

Wat heeft Poilievre met bitcoin?

Poilievre beloofde om de kracht van crypto in te zetten in de strijd van het land tegen de inflatie. Dit laat hij dan ook zien in het ‘dagelijks’ leven. In maart kocht Poilievre shoarma in een restaurant in Ontario met bitcoin om zijn steun voor de industrie te tonen. De omzet van de keten is 300% gestegen sinds de adoptie van bitcoin.

Poilievre zei ook dat hij van Canada de blockchain-hoofdstad van de wereld wil maken. De voorwaarde hiervan is dat hij eerst als premier gekozen wil worden. De ‘crypto’-politicus zal ook de Central Bank Digital Currency’s (CBDC’s) stoppen als hij premier is, omdat hij vindt dat de overheid daarmee te veel macht in handen heeft.

All Dutch and English crypto news!

Price analysis 9/30: SPX, DXY, BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, SOL, DOGE, DOT

The United States equities markets have been under a firm bear grip for a large part of the year. The S&P 500 and the Nasdaq...

CFTC charges Digitex founder over illegal crypto derivatives platform

The Commodity Futures Trading Commission (CFTC), has brought charges against Adam Todd, the founder of crypto derivatives platform Digitex, according to court documents filed in...

MicroStrategy takes its BTC maximalism to the next level with new engineer hire

MicroStrategy, the business intelligence and tech company that holds the world's largest Bitcoin reserve, is hiring a Bitcoin Lightning software engineer to create a Lightning...

Crypto Biz: The Voyager Digital auction is over. What now?

Voyager Digital filed for Chapter 11 bankruptcy in July after its exposure to the toxic Three Arrows Capital led to its ultimate downfall. This week,...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo