‘Het is onwaarschijnlijk dat bitcoin slechter zal presteren dan goud’

Bloomberg-grondstoffenstrateeg Mike McGlone heeft hoge verwachten van bitcoin. Via Twitter gaf hij zijn mening over de prestatie van bitcoin tegenover goud en de aandelenmarkt. Nu inflatie toeneemt en de rentetarieven stijgen, ziet hij bitcoin niet slechter presteren dan andere investeringsproducten.

‘Wat stopt bitcoin?’

In een tweet deelde hij een grafiek met de titel ‘wat stopt bitcoin van het beter presteren’. McGlone merkte op dat 2022 “klaar zou kunnen zijn voor de terugkeer van risico-activa en een nieuwe mijlpaal zou kunnen zijn in het volwassen worden van bitcoin.” McGlone gelooft dat bitcoin beter zal blijven presteren dan zowel goud als de aandelenmarkt.

Volgens een grafiek van de analist heeft BTC veel beter gepresteerd dan goud, de S&P 500, en de groei van de Amerikaanse geldhoeveelheid.

Inflatie blijft stijgen

In de Verenigde Staten is de inflatie onlangs met 7,9% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dit is de grootste stijging dat het land heeft gemeten sinds 1982. De snelle rekenwonders hebben het al door; dit is het hoogste percentage in maar liefst 40 jaar. Het resultaat hiervan is dat de Fed onlangs de rente verhoogde naar 0,5%.

Ook in Nederland is het slecht gesteld met de inflatie. Eurostat meldde dat landen die de euro gebruiken, een gemiddeld inflatiecijfer hadden van 5,9%. Nederland zit boven het gemiddelde met een jaarlijks inflatiecijfer van 7,3%. Deze inflatie kan ervoor zorgen dat mensen liever geld overzetten naar bitcoin, dan het in dollars of euro’s te houden.

Een goede voorspeller

McGlone heeft in november van 2020 een erg accurate voorspelling gedaan: bitcoin zal de grens van 20.000 dollar (17.000 euro) overschrijden en in 2021 zouden we parabolisch omhoog gaan. Die eerste voorspelling is uitgekomen. De tweede voorspelling maar voor de helft, aangezien we nog geen parabolische beweging hebben gezien in 2021. Maar er kwam wel een nieuwe all time high van bitcoin op 69.000 dollar (59.700 euro).

All Dutch and English crypto news!

Cointelegraph Research Terminal launches, home to critical crypto data reports

Cointelegraph - one of the oldest crypto media companies, founded in 2013 - has launched the Cointelegraph Research Terminal. The Research Terminal will be a...

Review: Bots abound in NFT castle-building game League of Kingdoms

With the development of gaming platforms, virtual items have also become a popular method of monetization, but most games store data on private servers, giving...

Madeira ‘embraces’ Bitcoin and how the president met Michael Saylor

The tiny Portuguese island of Madeira has "adopted" Bitcoin (BTC) - but what does that mean? The announcement made during the Bitcoin Miami Conference in...

Grootste investeringsbank Japan wil crypto-tak lanceren

Nomura, de grootste investeringsbank van Japan, is van plan om een crypto-tak te lanceren buiten Japan en wil daarin ongeveer 100 mensen aan het werk...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo