Hackers stelen paspoort van Wit-Russische president en verkopen het als NFT

Een hackersgroep genaamd de ‘Wit-Russische Cyber Partizanen’ heeft een heel merkwaardige NFT gemaakt. De groep stal namelijk de paspoortgegevens van Alexander Loekasjenko, de president van het land, en maakte hier een Non-Fungible Token paspoort van.

Collectief zegt alle Wit-Russische paspoorten te hebben

De Wit-Russische Cyber Partizanen deelde het nieuws via Twitter, waar ze vertelden dat ze de paspoort info van alle Belarussen hebben verkregen. “Voor de eerste keer in de geschiedenis van de mensheid heeft een hacktivisten collectief de paspoort info van ALLE burgers van het land verkregen.”

Of dit zorgwekkend is voor de inwoners, hangt af van de intentie van deze groep. Tot nu toe lijkt de groep vooral Loekasjenko in het vizier te hebben, en bieden zijn paspoort aan als NFT. “Nu bieden we jou de kans om deel uit te maken van deze geschiedenis. Ontvang een unieke digitale versie van Loekasjenko paspoort als NFT”, zo vertelt de groep.

Ze drijven de spot met Loekasjenko, die op één NFT achter de tralies zit. “De dictator is vandaag jarig – help ons het voor hem te verpesten! Haal vandaag ons kunstwerk. Een speciale aanbieding: een Nieuw Wit-Russisch paspoort voor Loekasjenko waar hij achter de tralies zit. Zorg dat het eerder gebeurt nu hij nog leeft.”

De groep heeft duidelijke moralen en vertelt dat deze van plan is om Wit-Rusland en Rusland – die veel samenwerken – te bestrijden. “Al het geld zal naar ons werk gaan om de bloedige regimes in Minsk en Moskou aan te pakken.” Hoe zij met hun werk deze regimes zullen bestrijden is nog niet duidelijk.

Kan je ze nog kopen?

Naast de Wit-Russische paspoorten heeft het collectief nog meer in de aanbieding. Zoals in onderstaande tweet te zien is, verkopen ze ook de paspoorten van andere “verraders” van het volk van Wit-Rusland en Oekraïne. Alleen bestaat de kans dat OpenSea de paspoorten heeft weggehaald.

De links in de tweet, die je verwijzen naar de NFT-marktplaats OpenSea, doen het namelijk niet meer. Als je in al je nieuwsgierigheid wil klikken op de pagina waar deze paspoorten opstaan, krijg je een 404 melding. In de tweets zijn de NFT’s nog wel te zien.

All Dutch and English crypto news!

Starfish Finance Proposes DeFi-NFT Convergence on Polkadot

Paris, France, 30th September, 2022, Chainwire Starfish Finance, the DeFi project running on Astar Network, has shared its vision of how NFTs and decentralized finance will...

Crypto and decentralization could influence voters in 2022 US midterm elections: Report

A poll of 800 likely midterm voters in four U.S. swing states suggested that the overwhelming majority favored ideas around decentralization, and many were HODLers. According...

MicroStrategy looks to hire a Bitcoin software engineer

MicroStrategy wants to hire a Bitcoin software engineer to build a software-as-a-service (SaaS) platform on the Lightning Network. MicroStrategy, a top business intelligence firm that's the...

Price analysis 9/30: SPX, DXY, BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, SOL, DOGE, DOT

The United States equities markets have been under a firm bear grip for a large part of the year. The S&P 500 and the Nasdaq...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo