Grayscale voegt Solana en Uniswap aan haar Digital Large Cap Fund toe

Bij de laatste update werd SOL voor het eerst aan een Grayscale beleggingsproduct toegevoegd, dit terwijl UNI al onderdeel van het DeFi Fund was

Grayscale, ‘s werelds grootste digitale vermogensbeheerder, heeft Solana (SOL) en Uniswap (UNI) aan haar belangrijkste investeringsinstrument, Digital Large Cap Fund, toegevoegd.

Om de twee crypto-activa in de portfolio van het Digital Large Cap Fund op te kunnen nemen, verkocht Grayscale eerst ‘bepaalde porties van de al bestaande fondscomponenten’ en gebruikte dit geld vervolgens om Solana en Uniswap te kopen.

Grayscale voegde Cardano (ADA) in juli aan het Large Cap Fund toe, waardoor de verhoudingen in de portfolio werden aangepast, maar nog steeds door Bitcoin gedomineerd wordt.

Solana maakt voor 3,24% deel uit van het fonds

Er bevinden zich na de sluiting van de markt afgelopen vrijdag acht cryptovaluta’s in de crypto-activa mand, nu SOL en UNI onderdeel van het Digital Large Cap Fund uitmaken. Bitcoin vertegenwoordigt met 62,19% nog steeds de grootste portie, terwijl Ethereum (ETH) voor 26,08% goed is en Cardano (ADA) voor 5,11%.

Solana (SOL), dat voor het eerst aan een Grayscale beleggingsinstrument toegevoegd is, is goed voor 3,24% en is daarmee de vierde grootste. Ondertussen bezit Uniswap (UNI) 1,06% van de portfolio, waarbij Chainlink (LINK) 0,82%, Litecoin (LTC) 0,77% en Bitcoin Cash (BCH) 0,73% de portfolio completeren.

De prijs van Solana is de afgelopen week met ongeveer 25% gestegen, waardoor het SOL/USD handelspaar op maandagochtend zelfs in de buurt van de 170 dollar verhandelde. Uniswap’s UNI is in dezelfde periode met ongeveer 7% gestegen om nu zo rond de 25 dollar te verhandelen.

Kwartaaloverzicht

De update van dit vlaggenschip fonds volgt op de driemaandelijkse herschikking van de activa in het fonds door de beleggingsbeheerder, dit al volgens een persbericht van het bedrijf.

Beleggers kunnen met het Digital Large Cap Fund via slecht één enkel beleggingsproduct van de winsten uit de toonaangevende digitale activa profiteren. Beleggers hoeven zich daarbij geen zorgen te maken over een blootstelling aan de daadwerkelijke crypto’s.

Hoewel de componenten van de portfolio elk kwartaal weer beoordeeld worden, kan de portie van elke activa van dag tot dag verschillen. Grayscale publiceert deze onderverdelingen aan het einde van iedere handelssessie.

The post Grayscale voegt Solana en Uniswap aan haar Digital Large Cap Fund toe appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Sam Bankman-Fried will likely appear in a suit and tie at trial

A federal judge has granted a motion from the legal team for Sam Bankman-Fried (SBF) allowing the former FTX CEO to wear business attire during...

Uniswap Foundation requests $62.37M to fund ecosytem growth

Uniswap Foundation is requesting for $62.37 million to support growth of the Uniswap ecosytem. An on-chain vote on the foundation's proposal will be taken on Wednesday,...

U.S. lawmakers want SEC to ‘immediately’ approve applications for a Spot Bitcoin ETF

Four House Reps. wrote a letter to SEC Chair Gary Gensler on Wednesday. They dubbed Spot Bitcoin ETF "indistinguishable" from Crypto Futures ETF. Bitcoin is still trading...

Hashkey HK opens AVAX trading with $1M portfolio requirement

Hong Kong crypto exchange Hashkey, the first to receive a retail crypto license in the Special Administrative Region (SAR), will open Avalanche (AVAX) trading on...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo