Grayscale Investments hint naar een mogelijke Bitcoin ETF

De investeringsmanager wachtte naar verluidt op de goedkeuring van de SEC voor een op futures gebaseerde Bitcoin ETF voordat het een aanvraag voor haar GBTC fonds indiende

Grayscale bestudeert een mogelijke herstructurering van haar benchmark Bitcoin Trust naar een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF). Dit is slechts enkele dagen nadat de SEC de handel in de ProShares Bitcoin futures ETF toe zou hebben gestaan.

Volgens door CNBC geciteerde bronnen, zouden de plannen van Grayscale om een ETF aanvraag bij de SEC in te dienen onmiddellijk gestart zijn nadat de Amerikaanse toezichthouder een futures Bitcoin ETF had toegestaan.

De plannen van de investeringsmanager voor het indienen van een fysiek afgewikkeld BTC fonds werden op zondag 17 oktober alsmede door Barry Silbert gesuggereerd, de CEO van de Digital Currency Group.

Na het besluit van de SEC over de in contanten afgewikkelde ProShares ETF, ging Silbert naar Twitter om zijn mening te uiten. Schijnbaar niet overtuigd van de algehele vooruitzichten van de futures ETF’s, merkte hij op: “Vrienden laten vrienden niet op futures gebaseerde ETF’s kopen en vasthouden”.

Gevraagd door Preston Pysh van InvestorsPodcast.com wanneer Grayscale haar vlaggenschip Bitcoin Trust in een door BTC afgewikkeld op de beurs verhandeld fonds zal omzetten, zei de oprichter van DCG eenvoudig: “Blijf op de hoogte”.

Bitcoin’s prijs stijgt door het ETF nieuws

Zodra er een aanvraag ingediend is, heeft de SEC in eerste instantie 75 dagen de tijd om deze aanvraag in overweging te nemen, met daarbij mogelijke verlengingen van die periode gezien de eerdere transacties van de effectenwaakhond met soortgelijke aanvragen.

De ETF van Grayscale zal, net als de andere die in het verleden ingediend zijn, door echte Bitcoins ondersteund worden. Het is een product dat velen binnen de crypto investeringscommunity al bijna tien jaar op het oog hebben, zelfs nu de SEC zich tot door derivatencontracten gedekte fondsen opwarmt.

Het is echter opmerkelijk te noemen dat de goedkeuring van een op BTC futures gebaseerde ETF het beleggerssentiment rond Bitcoin gestimuleerd heeft, waarbij de prijs van de cryptovaluta op 17 oktober zelfs tot een hoogte van bijna 63.000 dollar steeg.

BTC/USD verhandelt op het moment van schrijven zo rond de 62.606 dollar, dit al volgens gegevens van CoinGecko. De waarde van de crypto is in 24 uur met ongeveer 2,3% gestegen en zou nog verdere koerswinsten kunnen zien om zo boven haar recordprijs in de buurt van de 65.000 dollar uit te komen.

The post Grayscale Investments hint naar een mogelijke Bitcoin ETF appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

PlayToEarn Blockchain Game Awards 2022 Announced With $10K in Prizes

Singapore, Singapore, 27th November, 2022, Chainwire PlayToEarn.net has announced the Blockchain Game Awards 2022 with $10,000 in prizes for content creators. The public is invited to...

Positive Signs Flash for Bitcoin But This Level is a Major Obstacle (BTC Price Analysis)

Bitcoin's price action has rebounded significantly while testing key support levels. The next few days could determine whether the market would start a mid-term recovery...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo