Geef en ontvang Bitcoin voor je posts op social media

Wat is er beter dan beetje tijd verdoen op social media en bitcoin verdienen en uitgeven? Ok, er zijn wel duizend andere dingen te bedenken, maar het is desalniettemin gaaf! MacRumors is een stukje code op het spoor gekomen in de nieuwste Twitter beta voor iOS. Bitcoin zou middels dat stukje code kunnen fungeren als een fooipot voor gebruikers.

We weten allemaal dat Jack Dorsey een fan van bitcoin is en eerder hintte hij al naar de integratie van bitcoin en de mogelijkheden die het Lightning Netwerk daarvoor biedt. Dorsey noemt bitcoin niet voor niets de “valuta van het internet.” Eerder sprak hij over abonnementen en dingen als “super follows” op het platform in combinatie met bitcoin. Nu lijkt een fooienpot dus de eerste stap in die richting te worden voor Twitter.

Niet alleen bitcoin in de fooienpot

Twitter introduceerde in mei de fooienpot op het platform als een manier voor gebruikers om andere contentmakers te belonen voor hun werk. Als de geruchten waar zijn, dan kunnen we straks naast de Cash App, PayPal en Venmo ook bitcoin gebruiken om waarde over te dragen op het platform. Om gebruikers bekend te maken met bitcoin is Twitter ook bezig met de ontwikkeling van een korte handleiding voor Lightning.

Het schijnt verder dat Twitter de diensten van het Strike van Jack Mallers zal inzetten om het platform met het Lightning Netwerk te verbinden. Mallers heeft met zijn Strike ook een belangrijke rol gespeeld in El Salvador, waar bitcoin vanaf 7 september aanstaande officieel wettig betaalmiddel is. Nu is het bedrijf van de populaire bitcoiner dus ook met Twitter in zee gegaan.

De bitcoin fooienpot voor Twitter is meteen ook een bevestiging van de plannen die het social media platform in juni al voorzichtig naar buiten bracht. Volgens Dorsey is bitcoin de sleutel tot de toekomst van Twitter. Wat goed kan betekenen dat Twitter met de enorme gebruikersbasis meer als fintech gaat opereren door het krachtige netwerk wat ze hebben te verbinden aan bitcoin.

Jack Dorsey en bitcoin

De rode draad in al dit nieuws lijkt de obsessie van Jack Dorsey met bitcoin te zijn. In het verleden heeft hij zich al voorzichtig positief uitgesproken over bitcoin in verschillende mediaoptredens, maar nu is hij helemaal uit de kast als bitcoiner. Behalve bij Twitter is hij namelijk ook met betalingsprovider Square helemaal op het bitcoinspoor gedoken. Daarnaast heeft hij vrij recent de planenn aangekondigd om een decentrale bitcoinbeurs te bouwen.

Ambitieuze plannen die uiteindelijk alleen maar goed zijn voor het ecosysteem. Bitcoin heeft voorlopers als Dorsey nodig om nieuwe stappen te zetten wat de adpotie betreft. Waar het een paar jaar geleden nog ondenkbaar was dat grote bedrijven en miljardairs zich openlijk aan bitcoin durfden te verbinden, begint dat nu steeds normaler te worden.

De bitcoin fooienpot op Twitter zal voor een hoop mensen een eerste aanraking of nieuwe kennismaking met bitcoin zijn. Als ze daarmee ervaren hoe eenvoudig het is om via het Lightning Netwerk betalingen te doen, kan dat het geloof in een toekomst van bitcoin als valuta versterken. Een meer dan goede ontwikkeling wat ons betreft.

All Dutch and English crypto news!

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

French police raid Nvidia offices amid antitrust investigation: Report

Nvidia, one of the global leaders in artificial intelligence (AI) chip production with headquarters in California, reportedly faced a police raid in its French offices...

Kresus teams up with Collectibles.com as preferred crypto wallet partner

Collectibles.com is gearing up for its much-anticipated launch. Collectibles.com is a Web3 collectibles marketplace that allows collectors to buy, sell, and trade assets. Kresus Collectibles.com partnership makes...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo