‘Gaming is in potentie de grootste markt voor crypto’

Polygon mede-oprichter Sandeep Nailwal is van mening dat gaming uiteindelijk de grootste potentie heeft binnen de crypto-wereld. Daar zullen de meeste Bitcoiners het overigens helemaal niet mee eens zijn. Zij zullen altijd roepen dat de markt voor geld de grootste markt ter wereld is en dat klopt.

Toch heeft Nailwal gelijk dat gaming een hele interessante tak van sport is en wellicht als niche de grootste markt voor crypto.

Ruim 2 miljard dollar aan funding

In 2022 haalden crypto- of Web3-gerelateerde games een totaalbedrag van ruim 2 miljard dollar op. Dat laat volgens Nailwal zien dat er genoeg vraag naar en potentie ligt voor de combinatie van gaming en crypto. “Polygon haalde samen met zijn ecosysteem-partners als IMX het leeuwendeel van dit kapitaal op. Nu is het duimen dat sommigen van die spellen groot worden!”, aldus Nailwal.

Polygon en Immutable X (IMX) sloten in maart een samenwerkingsverband om een schaalbare gaming-blockchain te bouwen. Daarbij maken ze gebruik van de zk-rollup technologie die compatible is met de Ethereum Virtual Machine.

Je kunt die combinatie van technologieën zien als een soort schaalbare versie van Ethereum. Het netwerk van de twee partijen moet de komende maanden lanceren en de verwachting is dat zij blockchain-games hiermee qua schaalbaarheid een niveau omhoog tillen.

Nailwal kreeg tijdens de vragenronde op Reddit ook een vraag over de mate van speculatie binnen de crypto-wereld. Volgens hem is die extreme mate van speculatie zowel een vloek als een zegen voor de industrie.

Alleen Bitcoin en Ethereum

Verder kreeg Nailwal nog een vraag over de mate van decentralisatie binnen de industrie. Grappig genoeg is hij van mening dat op dit moment alleen Bitcoin en Ethereum voldoende decentraal zijn of “volledig decentraal” te noemen zijn.

Volgens hem is het niet per se belangrijk dat netwerken vanaf het begin af aan compleet decentraal zijn. “Wat we nodig hebben is dat protocollen progressief decentraliseren en dat de toepassingen groter en groter worden”, aldus de ondernemer.

Het Polygon van Nailwal heeft bijvoorbeeld een Nakamoto Coefficiënt van 4, wat betekent dat het hele netwerk draait op vier nodes. Dat is natuurlijk niet een netwerk wat echt decentraal te noemen is. In principe is een Google dan nog ‘decentraler’ dan Polygon.

All Dutch and English crypto news!

Mining difficulty passes 50 trillion — 5 things to know in Bitcoin this week

Bitcoin (BTC) starts a new week in an altogether different mood as the weekly candle close brings a move higher. The largest cryptocurrency, still stuck in...

Singaporese investeringsfirma verloor 275 miljoen dollar op FTX

De in Singapore gevestigde investeringsfirma Temasek Holdings investeerde 275 miljoen dollar in het FTX van Sam Bankman-Fried. Als je al wat langer meeloopt in de...

Reddit Collectible Avatars holders approaching 10M 11 months after launch

Currently, there are currently 9,909,465 Reddit Collectible Avatar Holders. Out of that, 7,650,072 are single Collectible Avatar Holders. The "Reddit NFTs" were launched in July 2022. With a...

Voormalige Premier Griekenland: ‘Grote banken zijn terecht bang voor CBDC’

Yanis Varoufakis, de voormalige Premier van Griekenland, zegt dat grote banken als JPMorgan zich terecht zorgen maken om een Amerikaanse Central Bank Digital Currency (CBDC)....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo