Gaat cryptocurrency exchange FTX het Amerikaanse Robinhood overnemen?

Menig crypto fanaat is niet meer onbekend met Sam Bankman-Fried. De jonge miljardair is de oprichter van FTX, een snel groeiende cryptobeurs die nu tot een van de grootsten behoort. Gisteren ontstonden er geruchten dat deze exchange grote plannen had. Namelijk het overnemen van de crypto exchange Robinhood.

Overname Robinhood

Bloomberg berichtte hier gisteren over met een nieuwsbericht. FTX zou in gesprek zijn om Robinhood compleet over te nemen. In dit nieuwsbericht staat dat FTX intern aan het overwegen is om de andere exchange te kopen. Dit zorgde voor veel opschudding op Twitter; tweets over de mogelijke overname werden duizenden keren gedeeld en geliket.

Dat is logisch aangezien dit gigantisch nieuws is, gezien de grootte van beide bedrijven. Bloomberg – een nieuwsplatform dat normaal erg betrouwbaar is – vermeldde in het artikel geen duidelijke bron. Dat is wel een reden geweest om het bericht niet helemaal te vertrouwen. Het artikel kwam ter wereld met de vermelding dat Bloomberg dit te horen kreeg van mensen die ‘kennis van de zaak hadden’. Maar die bleken toch niet helemaal betrouwbaar.

Reactie van Sam Bankman-Fried

De overname blijkt niet te gebeuren, want Sam Bankman-Fried heeft dit gerucht inmiddels volledig ontkracht. Zijn bedrijf zit dus niet te wachten op een overname van de Amerikaanse markt, maar aan de andere kant komen er wel andere geluiden van de eigenaar van FTX:

“Er zijn geen actieve M&A-gesprekken met Robinhood,” zei Bankman-Fried in een reactie op het gerucht. “We zijn enthousiast over de zakelijke vooruitzichten van Robinhood en mogelijke manieren waarop we met hen zouden kunnen samenwerken.”

FTX zou dus wel open staan voor een samenwerking, en dat zou wel een grote stap zijn voor beide markten. Robinhood is geen onbekende en vooral geen kleine speler in de cryptowereld, net als FTX. Ondanks dat we binnenkort dus geen volledige overname kunnen verwachten, weet Robinhood nu wel dat FTX open staat voor een eventuele samenwerking.

All Dutch and English crypto news!

TUSD Receives Endorsement from Data Analysis Firm CryptoQuant

Singapore, Singapore, 13th August, 2022, Chainwire TUSD has been endorsed by CryptoQuant, a data analysis firm for cryptocurrencies, ranking in the top eight in the stablecoin...

Metaverse still not ready for virtual weddings and legal proceedings

As the global Web3 ecosystem continued to evolve at a staggering pace, so have the various use cases associated with this niche. In a striking...

Miljardair: ‘Virtueel landgoed is de domste shit ooit’

Bij elke vorm van innovatie en ontwikkeling zijn er mensen die er het nut niet van inzien. Dit gebeurt nu ook bij de verkoop van...

Celsius Network is bankrupt, so why is CEL price up 4,000% in two months?

Crypto lending platform Celsius Network has an approximately $1.2 billion gap in its balance sheet, with most liabilities owed to its users. In addition, the...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo