FTX op weg naar herstel: Nieuwe CEO werkt aan comebackplan

FTX werkt aan plannen om weer op te krabbelen vanuit zijn faillissement, en deze plannen lijken binnenkort werkelijkheid te worden. De nieuwe CEO, John Ray, heeft een herstartplan opgesteld, dat blijkt uit recente gerechtelijke documenten.

In een document dat op 22 mei is ingediend, wordt beschreven hoe Ray heeft bijgedragen aan het redden van het bedrijf tijdens het faillissement. Hij heeft verschillende acties ondernomen om ervoor te zorgen dat het bedrijf het beste resultaat behaalt. Opvallend is dat er gesproken wordt over het herstarten van FTX, wat de aandacht heeft getrokken van de mensen die geïnteresseerd zijn in crypto.

“FTX 2.0 is de beste manier om alle betrokken partijen te helpen herstellen”

Ray sprak voor het eerst over “FTX 2.0” in januari. Destijds werd gemeld dat de beurs $5,5 miljard aan geldmiddelen had gevonden en dat Ray samenwerkte met de mensen aan wie het bedrijf geld verschuldigd was om een herstelplan op te stellen. In april werd gemeld dat de beurs $7,3 miljard aan activa had teruggevonden en dat het team van FTX van plan is om de beurs in het tweede kwartaal van 2024 weer operationeel te hebben.

Het recente gerechtelijke document bevestigt dat er zeker plannen zijn voor een herstart. Er wordt vermeld dat de nieuwe CEO de afgelopen maand verschillende vergaderingen heeft gehad met de mensen aan wie het bedrijf geld verschuldigd is en met de schuldeisers.

Tijdens de vergaderingen werden verschillende belangrijke onderwerpen besproken. Er werd gesproken over het plannen van de structuur van de beurs, het bekijken van plannen voor het opnieuw opstarten van de beurs en het afronden van alle benodigde documenten voor de herstart van de crypto-beurs als FTX 2.0. Het lijkt erop dat FTX binnenkort deel zal nemen aan een biedingsproces.

Het gerechtelijke document bracht een gevoel van opluchting binnen de crypto-gemeenschap. Velen zijn enthousiast over de inspanningen van CEO John Ray om de beurs nieuw leven in te blazen, vooral omdat de beurs veel geld verschuldigd is aan verschillende partijen. Een bekende invloedrijke persoon op Twitter die veel over crypto praat, genaamd DegenSpartan, zei dat FTX 2.0 mogelijk de beste manier is om alle betrokken partijen te helpen herstellen.

Is een herstart van FTX realistisch?

Hoewel de financiële stand van zaken misschien een herstart van FTX toestaat, is er altijd nog het aspect van vertrouwen. De exchange verloor al het vertrouwen van zijn gebruikers, nadat het zijn faillissement aanvroeg. Niet alleen omdat gebruikers hun geld kwijtraakten, maar vooral omdat de financiële ondergang was te danken aan frauduleuze activiteiten binnen de exchange.

Of dat vertrouwen terug zal keren bij een herstart van FTX is maar de vraag. Er zijn genoeg andere crypto exchanges die altijd eerlijk zijn geweest. Eén Twitter-gebruiker zei zelfs dat het toestaan van FTX om weer operationeel te worden een kwaadaardige zet zou zijn. “FTX heeft letterlijk bloed aan hun handen door al het ‘plukken’ dat ze hebben gedaan in onze branche,” zei de gebruiker.

All Dutch and English crypto news!

FTX debtors object Genesis’ ‘critical’ claim estimate of ‘$0.00’

Just a month after bankrupt cryptocurrency exchange FTX was seeking $4 billion from the also bankrupt crypto lender Genesis, it is now contesting a claim...

Elliptic integrates ChatGPT to bolster crypto risk detection

Crypto risk management firm Elliptic is integrating artificial intelligence chatbot, ChatGPT, to ramp up accuracy and scalability in detecting crypto threats, amid other crypto firms...

Warren’s alleged work with short-seller shows anti-crypto army heating up

What do progressive Democrats, Republican national security hawks and Wall Street traders have in common? They are all apparently enlisting in United States Senator Elizabeth...

Musk’s alleged price manipulation, the Satoshi AI chatbot and more: Hodler’s Digest, May 28 – June 3

Top Stories This Week Dogecoin investors accuse Elon Musk of insider trading in amended class-action lawsuit A group of Dogecoin investors has requested leave to amend a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo