FTX heeft 5 miljard dollar teruggekregen

De crypto exchange FTX heeft meer dan 5 miljard aan crypto teruggekregen. Dit blijkt uit een rapport dat CoinTelegraph heeft ingezien. Het nieuwsplatform zegt dat de exchange nog bijna 9 miljard aan schulden heeft.

5 miljard teruggekregen

Volgens FTX advocaat Andy Dietderich heeft de exchange “5 miljard dollar aan cash en liquide cryptocurrency’s teruggekregen”. Hoe dit is gebeurd, moet nog duidelijk worden.

Het totale bedrag wat FTX nog schuldig is aan klanten is nog onduidelijk, maar CoinTelegraph meldde eerder dat de exchange 8,8 miljard dollar aan totale verplichtingen heeft. Het teruggevorderde bedrag is ongeveer 55% van het bedrag wat FTX moet betalen.

Ex-CEO ‘niet schuldig’

Sam Bankman-Fried, de gevallen oprichter van FTX, was niet van plan om schuld te bekennen inzake de aanklachten die tegen hem lopen. Hij vindt namelijk dat hij niet verantwoordelijk was voor de val van de markt. Hij heeft in de rechtbank gezegd dat hij niet schuldig is.

Dat is begrijpelijk als je ziet wat voor straf er boven het hoofd hangt. Als Bankman-Fried voor alle aanklachten schuldig wordt bevonden, zal hij maximaal 115 jaar de gevangenis in kunnen gaan.

Collega’s wel schuld bekend

Zijn ex-collega’s, Caroline Ellison en Gary Wang, hebben inmiddels wel schuld bekend. Ellison was de CEO van Alameda Research en Wang functioneerde als de CTO van FTX. Ellison vertelde in haar bekentenis zelfs dat ze met Bankman-Fried was overeengekomen om de mogelijkheid van Alameda om ongelimiteerd geld te lenen van FTX geheim te houden.

Gebruikers, investeerders en kapitaalverstrekkers wisten hier niks van. Wat dat betreft lijkt de kans klein dat Bankman-Fried hard kan maken dat hij niet schuldig is aan een groot deel van de aanklachten.

All Dutch and English crypto news!

SEC once again rejects ARK 21Shares Bitcoin ETF listing

The SEC has once again rejected a proposal to list the ARK 21 Shares Bitcoin ETF on equities exchange Cboe BZX, according to Jan. 26...

Moody’s to build scoring system for stablecoins: Report

Credit rating firm Moody's is allegedly developing a scoring system for stablecoins, with analysis for up to 20 digital assets, Bloomberg reported on Jan. 26 citing unnamed...

ISDA releases standard definitions for digital asset derivatives

The International Swaps and Derivatives Association (ISDA) is working on two papers to address fundamental legal risks in the crypto markets, such as the insolvency...

Here’s why Bitcoin price could correct after the US government resolves the debt limit impasse

For much of 2022, the crypto market focused on the U.S. Federal Reserve's actions. The central bank created a bearish environment for risk-on assets like...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo