(Ex-Blackrock) beleggingsadviseur: ik kan crypto vergelijken met het dot com tijdperk

Bitcoin wordt alsmaar populairder. Ondanks de daling van de afgelopen maanden zijn er nog steeds veel grote namen in de beleggingswereld die pleiten voor bitcoin. Zo ook beleggingsadviseur en voormalig Blackrock leidinggevende Edward Dowd. Hij vertelde onlangs in een podcast dat bitcoin hier is om te blijven.

Bitcoin als ‘store of value’

“Bitcoin heeft de kwaliteiten heeft om het in ieders portfolio te maken”, zo vertelde Dowd in de podcast van Layah Heilpern. “Zodra bitcoin volwassen is, zal het waarschijnlijk goud verslaan vanwege unieke kenmerken, zoals de mogelijkheid om digitaal te worden verhandeld.”

Goud is volgens hem nog steeds een goede ‘levensvatbare’ investering, maar bitcoin zou zich perfect lonen als ‘store of value’. Hiermee bedoelt hij dat bitcoin een goede opslag is voor je fondsen, die in de toekomst waarschijnlijk meer waard zullen worden.

‘Goud is moeilijker om te verkopen’

“Bitcoin is hier om te blijven”, zei Dowd. Hij heeft het in het gesprek met Heilpern over goud, en de nadelen die dat heeft ten opzichte van de grootste cryptomunt. “Met bitcoin kun je het tenminste digitaal inwisselen, en goud is voor mij een veel moeilijkere verkoop.”

En ook al lijkt het op deze manier alsof hij geen hoge pet op heeft van goud, hij benadrukt wel dat hij er niet tegen is. “Wat goud hebben is geen slecht idee”, zo vertelde hij.

Crypto vergeleken met de dotcom bubbel

De beleggingsadviseur zei ook dat als de crypto-sector volwassener wordt, Bitcoin zich waarschijnlijk zal onderscheiden van de rest van de markt. De meeste cryptomunten zullen volgens hem instorten, terwijl de sterkere munten overleven. Juist; precies zoals met het dotcom tijdperk.

“Ik kan crypto vergelijken met het dot com tijdperk waar 90% van die bedrijven naar nul gingen. 10% van hen werd Amazon. Het is de taak van de crypto-mensen om uit te zoeken wat de ‘Amazon-crypto’ is. Ik denk dat bitcoin duidelijk in de running is.”

Bovendien bleef de beleggingsadviseur erbij dat de groei van bitcoin zou worden geleid door transparantie, vrijheid en technologie. Dit zijn kernkwaliteiten van bitcoin, die deze munt volgens Dowd beter maken dan een centrale bank.

All Dutch and English crypto news!

Fake employees and social attacks: Crypto recruiting is a minefield

Hiring in the crypto world can be difficult. Web3 companies are often disorganized and lack HR departments. Developers sometimes want to remain anonymous - even...

Gnosis (GNO) the only coin that is up today: here’s why

The crypto market has taken a significant dive today with all cryptocurrencies including the likes of Bitcoin and Ethereum dropping by about 9% at the...

Huobi explains what went wrong with HUSD after stablecoin is back on track

After recovering the HUSD stablecoin's dollar peg, crypto exchange Huobi explained what caused the short-term liquidity problem and assured users that it has been resolved.  On...

Biden is hiring 87,000 new IRS agents — and they’re coming for you

The Inflation Reduction Act, signed into law this month by President Joe Biden, empowers the IRS with nearly $80 billion in new funds. The world's...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo