Ethereum transactiekosten stijgen, maar Solana gaat er met de winst vandoor

Ethereum voelt de hete adem van Solana in zijn nek. Dit is ietwat overdreven, het verschil tussen beide blockchains is nog enorm. Toch zijn er twee statistieken die belangrijk zijn om in de gaten te houden.

De transactiekosten op Ethereum blijven stijgen, waardoor het voor gebruikers minder aantrekkelijk wordt om transacties uit te voeren. Tegelijkertijd neemt de totale vergrendelde waarde (TVL) op Solana toe in november. Dit suggereert dat meer investeerders bereid zijn om van de blockchain van Solana gebruik te maken. Immers, de transactievergoedingen op Solana zijn verwaarloosbaar vergeleken met Ethereum.

Groei wordt minder

CryptoCompare is een analysebureau, en in hun laatste Asset Report duiden zij de groei van DeFi op de blockchain van Solana. Hoewel er nog steeds sprake is van groei in november, is dit in een lager tempo dan in oktober.

Volgens de laatste Asset Report van CryptoCompare bleef de gedecentraliseerde financiële activiteit op de Solana-blockchain vorige maand groeien, maar in een langzamer tempo in vergelijking met oktober. De groei van de voor november was wellicht ook niet houdbaar, want in september groeide de TVL met 177%, in oktober met 35% en in november met 15,8%.

Bron: CryptoCompare

In de grafiek hierboven zie je verschillende DeFi-protocollen op Solana. In november is een record van 14,4 miljard dollar TVL bereikt, ofwel 12,75 miljard euro aan crypto onder beheer. CryptoCompare keek dus ook naar de transactiekosten op Ethereum, en vergeleken met oktober zijn deze met 34,6% toegenomen.

Gemiddeld 43 euro per transactie

Er is voor 1,61 miljard euro aan transactiekosten uitgegeven op de blockchain van Ethereum.

Het rapport van CryptoCompare geeft aan dat de gemiddelde vergoeding per transactie is gestegen tot een recordhoogte van 42,82 euro. Dit ligt ver boven de transactiekosten van Solana, die gemiddeld ruim onder de één cent liggen.

Allemaal mooie cijfers, maar als het netwerk van Ethereum werkt wel en is stabiel. De lage transactiekosten ten spijt, maar het netwerk van Solana heeft voor de tweede keer in korte tijd te maken met een storing. Dat kun je hier terug zien op een blockexplorer, waar de ene transactie na de andere faalt.

Krijg 10 euro crypto van ons

Handel in Solana en Ethereum op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?

 

The post Ethereum transactiekosten stijgen, maar Solana gaat er met de winst vandoor appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Valkyrie backtracks on Ether futures contract purchases until ETF launch

Asset management firm Valkyrie has said it will hold out for the United States Securities and Exchange Commission (SEC) to approve an exchange-traded fund, or...

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo