Ethereum prijsanalyse: ETH riskeert nog meer dips op weg naar de EIP 1559

De prijs van Ether is met 4% gedaald en zou in de aanloop naar de langverwachte London hard fork nog meer verlies kunnen lijden

De opwaartse momenten naar hoogtepunten in de buurt van de 2.700 dollar lijken tot het pakken van winst op de ETH markt te hebben geleid

Ethereum verhandelt op ongeveer 2.484 dollar op grote uitwisselingen, dit met een 24-uurs prijsdaling van 4% ten opzichte van het 30-daagse hoogtepunt van 2.672,76 dollar, al volgens gegevens van CoinGecko. Het is opmerkelijk te noemen dat ETH op sommige uitwisselingen zelfs haar weerstand in de buurt van de 2.700 testte en op Bitstamp 2.699 dollar bereikte.

Ethereum wordt, net zoals Bitcoin, met een neerwaartse druk geconfronteerd omdat de bears op hogere niveaus proberen te verkopen, waardoor de bulls gedwongen worden om zo rond respectievelijk 2.450 en 38.400 dollar de winsten te verdedigen. De wereldwijde crypto marktkapitalisatie is door de verliezen op de markt met 3% gedaald en bedraagt op dit moment 1,62 biljoen dollar.

De ETH/USD gaat waarschijnlijk nog verdere prijsdalingen tegemoet, dit volgens een piek in alle sociale berichten die volgens het analyse platform Santiment een mogelijke prijsomslag zou kunnen signaleren. De technisch analist Michaël van de Poppe denkt, vooruitlopend op Ethereum’s EIP 1559, dat de uitsplitsing onder de 2.540 dollar de ETH/USD naar een mogelijke terugval naar dieptepunten van 2.180 dollar kan brengen.

ETH/USD

De technische vooruitzichten op de 4-uurs prijsgrafiek suggereren dat de bears een bedreiging vormen, waarbij er het waarschijnlijke scenario bestaat dat ETH opnieuw de lagere ondersteuningsniveaus voorafgaand aan de London hard fork zal bezoeken.

ETH/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Zoals in de bovenstaande grafiek te constateren is, is Ethereum onder een trendlijn terechtgekomen en tot een dieptepunt van 2.443 dollar gezakt. Hoewel de bulls zich tot boven de 2.480 dollar hebben teruggevochten, zullen ze naar nog meer winst op zoek moeten gaan als ze de 50 MA (2.410 dollar) willen blijven verdedigen en alsook willen voorkomen dat ze vers terrein aan de bears af moeten staan.

Als we naar het totale technische plaatje kijken, dan zien we dat de 4-uurs RSI onder de 50 ligt en dalende is. De MACD, een andere technische indicator, heeft een bearishe cross-over gevormd en zal waarschijnlijk ook naar het negatieve gebied afdalen.

De vooruitzichten geven de bears op korte termijn de overhand en als de ETH/USD onder de 50 MA zou dalen, dan zou het volgende ondersteuningsniveau zo rond de 2.350 dollar liggen. Indien de bulls niet boven dit niveau kunnen blijven, dan zullen verkopers zich op de 2.208 dollar richten, wat het 50% Fibonacci retracementniveau is van de actie van 1.717 naar 2.699 dollar.

Als de prijs vanaf hier lager wordt, dan ligt de primaire ondersteuning vervolgens op de psychologische 2.000 dollar lijn.

ETH/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De Ethereum prijs blijft op de dagelijkse prijsgrafiek binnen een oplopend parallel kanaal. De dagelijkse kaars laat echter zien met hoeveel druk de bulls de afgelopen 24 uur te maken hebben gehad. Daarnaast is de RSI ook boven de 60, wat suggereert dat de bulls de baas blijven. De dagelijkse MACD bevindt zich ook in een bullish gebied, wat aangeeft dat het ETH/USD handelspaar op de korte termijn een nieuwe rally mee zou kunnen maken.

Als de prijs echter met succes boven de 2.500 dollar uitkomt, dan zou een stijging naar de 2.600 dollar weerstandslijn de bulls in staat kunnen stellen om zich op het 38,2% Fib niveau (2.735 dollar) en het 50% Fib niveau (3.049 dollar) te richten.

The post Ethereum prijsanalyse: ETH riskeert nog meer dips op weg naar de EIP 1559 appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Tether announces wallet-freezing policy for OFAC-sanctioned persons

Tether is expanding control sanctions to the secondary market in an effort to cooperate with regulators in the United States. News Join us on social networks Stablecoin issuer...

Lifinity USDC pool drained by arbitrage bot

A bug on an Immediate-or-Cancel order led to the drainage of nearly $700,000 from Lifnity's LFNTY-USDC pool. News Join us on social networks Decentralized exchange (DEX) Lifinity had...

Crypto analyse: Bitcoin bijna aangekomen bij weerstand, gaat de koers hier ook doorheen?

Bitcoin gaat deze week zeer waarschijnlijk groen afsluiten. De munt staat al 10% hoger dan de koers van maandag, en er is nog maar één...

Solana (SOL) holds firm as a new cryptocurrency is emerging as an analysts’ darling

Solana (SOL) registered impressive growth in the decentralized finance ecosystem, marked by increased total value locked and price. Despite this positive outlook, investors are attracted...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo