EOS prijsanalyse: EOS signaleert prijsdalingen bij cruciale ondersteuningen

Het technische plaatje suggereert dat de bulls het moeilijk zullen hebben als de prijs onder de 20 en 50 EMA zakt

De prijs van EOS is de afgelopen 24 uur met 0,3% gestegen en de cryptomunt wordt momenteel zo rond de 3,98 dollar verhandeld, een daling van 0,5% in het afgelopen uur.

EOS bereikte haar recordprijs van 22,71 dollar op 29 april 2018, en ondanks een recente stijging tot boven de 14 dollar, heeft de cryptovaluta sinds haar marktdebuut grotendeels ondermaats gepresteerd. De prijs van EOS is volgens gegevens van CoinGecko op dit ogenblik ongeveer 82,5% lager dan haar ATH.

Aangezien de bredere cryptomarkt nu ook in een stagnatie zit, wordt de cryptovaluta met een potentiële retracement geconfronteerd die het nog verder van haar piekprijs af zou kunnen brengen.

EOS prijsvooruitzicht

De dagelijkse prijsgrafiek toont aan dat de prijzen lager zijn geworden, dit nadat er een besluiteloosheid op de markt kroop, na een afwijzing van zo rond de 4,30 dollar eerder deze week.

De rebound vanaf de 3,79 dollar hield ook op bij de 4,22 dollar, waardoor de prijsregio tussen de 4,10 tot 4,56 dollar een kritieke bevoorradingszone werd. Op 3 augustus was er een Doji kandelaar te zien en de EOS prijs is vervolgens lager gaan handelen, met intraday bewegingen die in de regio onder het ronde cijfer van 4,00 dollar oscilleren en het 50-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde op de 3,90 dollar.

EOS/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Als we naar de technische indicatoren kijken, dan zien we dat de dagelijkse RSI begint te zakken, hoewel deze toch nog boven het evenwichtspunt blijft. De MACD geeft ook een bullish beeld weer, maar het neemt in sterkte af, zoals uit het histogram blijkt.

Als de bulls erin slagen de bears van zich af te slaan om zo een dagelijkse afsluiting boven de 50 EMA te bereiken, dan zou het EOS/USD handelspaar de stijgende trendlijn weer voort kunnen zetten die bij het herstel van het dieptepunt van 3,10 dollar gevormd is. Een opwaartse trend zou kunnen laten zien dat de bulls de belangrijkste bevoorradingszone, die op de grafiek gemarkeerd is, zullen doorbreken om zich daarna op de 200 EMA op 5 dollar te richten.

Bij een neerwaartse trend zou de prijs van EOS een belangrijke ondersteuning bij de eerder genoemde 50 EMA kunnen vinden en daaropvolgend bij de 20 EMA van 3,75 dollar. De ondersteuning onder deze niveaus ligt op de 3,70 dollar, wat op het 50% Fibonacci retracementniveau een beweging tussen de 3,10 en 4,30 dollar inhoudt.

Een terugval zou de prijzen vanaf hier in de richting van de 3 dollar kunnen pushen.

The post EOS prijsanalyse: EOS signaleert prijsdalingen bij cruciale ondersteuningen appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Valkyrie backtracks on Ether futures contract purchases until ETF launch

Asset management firm Valkyrie has said it will hold out for the United States Securities and Exchange Commission (SEC) to approve an exchange-traded fund, or...

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo