EOS prijsanalyse: EOS signaleert prijsdalingen bij cruciale ondersteuningen

Het technische plaatje suggereert dat de bulls het moeilijk zullen hebben als de prijs onder de 20 en 50 EMA zakt

De prijs van EOS is de afgelopen 24 uur met 0,3% gestegen en de cryptomunt wordt momenteel zo rond de 3,98 dollar verhandeld, een daling van 0,5% in het afgelopen uur.

EOS bereikte haar recordprijs van 22,71 dollar op 29 april 2018, en ondanks een recente stijging tot boven de 14 dollar, heeft de cryptovaluta sinds haar marktdebuut grotendeels ondermaats gepresteerd. De prijs van EOS is volgens gegevens van CoinGecko op dit ogenblik ongeveer 82,5% lager dan haar ATH.

Aangezien de bredere cryptomarkt nu ook in een stagnatie zit, wordt de cryptovaluta met een potentiële retracement geconfronteerd die het nog verder van haar piekprijs af zou kunnen brengen.

EOS prijsvooruitzicht

De dagelijkse prijsgrafiek toont aan dat de prijzen lager zijn geworden, dit nadat er een besluiteloosheid op de markt kroop, na een afwijzing van zo rond de 4,30 dollar eerder deze week.

De rebound vanaf de 3,79 dollar hield ook op bij de 4,22 dollar, waardoor de prijsregio tussen de 4,10 tot 4,56 dollar een kritieke bevoorradingszone werd. Op 3 augustus was er een Doji kandelaar te zien en de EOS prijs is vervolgens lager gaan handelen, met intraday bewegingen die in de regio onder het ronde cijfer van 4,00 dollar oscilleren en het 50-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde op de 3,90 dollar.

EOS/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Als we naar de technische indicatoren kijken, dan zien we dat de dagelijkse RSI begint te zakken, hoewel deze toch nog boven het evenwichtspunt blijft. De MACD geeft ook een bullish beeld weer, maar het neemt in sterkte af, zoals uit het histogram blijkt.

Als de bulls erin slagen de bears van zich af te slaan om zo een dagelijkse afsluiting boven de 50 EMA te bereiken, dan zou het EOS/USD handelspaar de stijgende trendlijn weer voort kunnen zetten die bij het herstel van het dieptepunt van 3,10 dollar gevormd is. Een opwaartse trend zou kunnen laten zien dat de bulls de belangrijkste bevoorradingszone, die op de grafiek gemarkeerd is, zullen doorbreken om zich daarna op de 200 EMA op 5 dollar te richten.

Bij een neerwaartse trend zou de prijs van EOS een belangrijke ondersteuning bij de eerder genoemde 50 EMA kunnen vinden en daaropvolgend bij de 20 EMA van 3,75 dollar. De ondersteuning onder deze niveaus ligt op de 3,70 dollar, wat op het 50% Fibonacci retracementniveau een beweging tussen de 3,10 en 4,30 dollar inhoudt.

Een terugval zou de prijzen vanaf hier in de richting van de 3 dollar kunnen pushen.

The post EOS prijsanalyse: EOS signaleert prijsdalingen bij cruciale ondersteuningen appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo