Elon Musk twittert meme over “denkbeeldige NFTs”, hint hij naar recent interview Keanu Reeves?

Elon Musk is dit jaar door het gerenommeerde Time Magazine verkozen als persoon van het jaar. De excentrieke multimiljardair schiet raketten de ruimte in, heeft met Tesla eigenhandig de ontwikkeling van de elektrische auto tien jaar voortgestuwd en is een groot fan van memes en Dogecoin. Waarbij de liefde voor die laatste twee onderwerpen niet los van elkaar gezien kan worden.

Nu heeft Musk zich op geheel eigen wijze uitgelaten over de hype rondom NFTs. Op de door Musk gepubliceerde meme zien we een psycholoog die zijn cliënt vraagt: “die NFTs – zijn die met ons in de kamer nu?” Waarmee Musk lijkt te hinten naar een interview van de Matrix ster Keanu Reeves, die ervan overtuigd is dat NFTs niets meer zijn dan een grap. Musk lijkt er in ieder geval mee aan te geven dat hij weinig overtuigd is van de toegevoegde waarde van NFTs.

Keane Reeves schrijft potentie NFTs compleet af

Volgens Keanu Reeves zijn NFTs in ieder geval de grootste onzin van dit moment. In een recent interview met The Verge gaf hij aan niets in de technologie te zien omdat ze zo eenvoudig te reproduceren zijn. Waarmee hij waarschijnlijk wil zeggen dat er geen limiet op het aantal NFTs zit en dat er steeds meer kapitaal nodig is om de huidige koersen op de markt voor NFTs te ondersteunen. Dat lijkt onrealistisch gezien iedereen zijn NFTs koopt om ze voor meer geld door te verkopen.

Reeves gaf in het interview aan wel een aantal cryptocurrency’s te bezitten die door een vriend voor hem gekocht zijn. Hij wilde de namen van de cryptocurrency’s in kwestie echter niet noemen. Wat netjes is, gezien hij daarmee de markt zou kunnen beïnvloeden. Verder gaf hij aan niet actief te handelen.

Musk lijkt het met Reeves eens te zijn wat het NFTs betreft. In principe is een NFT niets meer dan een registratie in een blockchain, een hash van een kunstwerk en de handtekening van de artiest. Waarom dat per se in een decentrale omgeving moet en wat hier precies de toegevoegde waarde van is moet op de lange termijn nog maar blijken. De hype is er nu, maar hoe leuk is het straks nog als de markt inzakt en mensen hun NFTs niet meer voor dezelfde prijzen kwijt kunnen?

Tesla gaat DOGE accepteren voor merchandise

Eerder deze week werd ook nog bekend dat Tesla van plan is om Dogecoin te accepteren voor merchandise die ze op korte termijn gaan produceren. Volgens de miljardair gaat het om een probeersel om even “te zien hoe het gaat.” Wat we precies van deze actie moeten denken onduidelijk. Het lijkt niet realistisch dat Musk Dogecoin daadwerkelijk ziet als een potentiële vervanger voor bitcoin.

Voor het bewijs daarvan hoeven we enkel te kijken naar de manier waarop Musk zijn geld verdeeld heeft. Verreweg het grootste deel van zijn eigen vermogen zit in SpaceX, Tesla en bitcoin, terwijl Dogecoin en ether volgens zijn eigen woorden slechts een klein deel van zijn portfolio vormen.

Het lijkt dan ook vooral te gaan om een grap van Musk die Dogecoin vooral ziet als een vorm van vermaak. Een vorm van vermaak waarmee hij hardcore bitcoiners vaak tegen zich in het harnas weet te jagen, die het niet kunnen waarderen dat Musk een serieus onderwerp als bitcoin vaak in diskrediet brengt met zijn grappen. Het is nog wachten op het moment dat Tesla bitcoin weer accepteert als betaalmiddel.

The post Elon Musk twittert meme over “denkbeeldige NFTs”, hint hij naar recent interview Keanu Reeves? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo