El Salvador koopt de dip en geeft preview van Bitcoin City

De koers van bitcoin dook vannacht onder de 30.000 dollar. Door deze daling zag El Salvador de kans schoon om de dip op te kopen. De president van het land heeft geen ‘paper hands’ en pronkt naast deze aankoop met het nieuwe plan van Bitcoin City – een stad, aan de voet van een vulkaan, die volledig in het teken staat van bitcoin.

Aankoop van 500 BTC

De president van El Salvador, Nayib Bukele, kondigde gisteravond aan dat El Salvador wederom de dip heeft gekocht. Hij vertelde dat het gaat om een aankoop van 500 bitcoin voor een prijs van 30.774 dollar (29.150 euro).

Voor de niet zo snelle rekenwonders; dit gaat dus om een totaalbedrag van ongeveer 15,4 miljoen dollar (14,6 miljoen euro). Hiermee komt de totale aankoop van het land neer op zo’n 2000 bitcoin.

Bitcoin City

De president postte vannacht een aantal foto’s van Bitcoin City op Instagram. Dit wordt een stad die vlak naast een vulkaan wordt gebouwd. Het doel hiervan is om het volledig op bitcoin te laten draaien en de energie voornamelijk van de vulkaan te halen.

Voordat we deze afbeeldingen laten zien, kunnen we kijken naar de plannen die op 21 november werden gedeeld. Hierin zien we de vorm van de stad en de faciliteiten die Bitcoin City zal bevatten.

Bukele schatte dat het hele project ongeveer 300.000 bitcoins zou kosten. Tegen de toenmalige bitcoin koers – een paar dagen na de vorige all time high – was dat een slordige 15,3 miljard euro. Op dit moment ligt die prijs rond de 9 miljard euro.

Dit is, ondanks het dalen van de koers, nog steeds een hoog bedrag. Om dit te financieren zullen bitcoin-obligaties uitgegeven worden, waarvan de opbrengsten richting dit project gaan. De helft hiervan wordt gebruikt voor mining infrastructuur en de andere helft om bitcoin te kopen en te bewaren. Voor de geïnteresseerden; deze obligaties worden in september verwacht.

Hoe zien de plannen er uit?

In de foto die Bukele deelde zien we een maquette van de stad. Het is een soort cirkel met een groot bitcoin plein in het midden. Ondanks de dalende bitcoin koers, is hij blij om dit te delen. “Bitcoin City ziet er mooi uit. En het vliegveld ook”, vertelde de president op zijn Instagram pagina.

Het is dus ook mogelijk om naar Bitcoin City te vliegen. Alleen is de officiële einddatum nog niet bekend gemaakt. Op de afbeeldingen in het bericht zien we onder andere een soort stadion en andere gebouwen die de stad zullen bekleden. Dus als het eindelijk af is, is er genoeg te beleven met de ‘buy the dips’-bitcoins van vandaag.

All Dutch and English crypto news!

Crypto community confused as Celsius continues with weekly rewards

Members of the crypto community on Twitter have been left bewildered by the beleaguered Celsius Network continuing to pay weekly rewards despite pausing withdrawals two...

Unizen ‘CeDeFi’ smart exchange secures $200M investment from GEM

Cryptocurrency exchange Unizen has scored a $200 million investment from private equity group Global Emerging Markets (GEM) which it will use to expand its business...

Community reacts after SEC’s Gensler affirms BTC’s commodity status

Securities and Exchange Commission Chairman Gary Gensler riled up Crypto Twitter on Monday after affirming that Bitcoin (BTC) is a commodity. Questions were raised about...

Harmony hacker sends stolen funds to Tornado Cash mixer

The funds from Harmony's Horizon Bridge have begun to move into the Tornado Cash Ethererum mixer, signaling that the attacker has no intention of accepting...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo