Duizenden Ethereum investeerders verenigen zich: ETH is geen security

Aanklager Letitia Jones noemde Ethereum tijdens een rechtszaak een security. Als dit de legale status van Ethereum blijkt te zijn, dan heeft dat grote impact. Duizenden investeerders hebben zich verenigd en willen dit aanvechten.

Ethereum benoemd in rechtszaak Kraken

De rechtszaak waar Jones Ethereum een security noemde, was tegen Kraken. Zij wil Kraken aanpakken en gebruikt als argumentatie dat ze illegaal de handel in security’s, of effecten in het Nederlands, aanbieden. Jones werkt als aanklager voor de New York State Attorney General (NYAG), zodoende is de klacht dus tegen haar werkgever.

John Deaton is een advocaat en heeft CryptoLaw opgericht, een advocatenkantoor gespecialiseerd in crypto. Hij zegt dat de eerste duizend deelnemers zich hebben aangesloten bij een class action-rechtszaak door Ethereum-houders tegen NYAG.

Dat aantal is snel gegroeid, want ze begonnen slechts vier dagen geleden, op 10 maart, met de aanklacht. De aanstaande class action heeft de toepasselijke naam gekregen: “Ethereum Is Not a Security Class Action.”

Wat is een class action?

Een class action, ook wel een groepsvordering genoemd, is een rechtszaak waarbij een groep individuen die vergelijkbare schade hebben geleden door dezelfde partij, gezamenlijk een zaak aanspannen.

In een class action treedt één of meer personen op als vertegenwoordigers van de hele groep, ook wel de “class” genoemd. Deze vertegenwoordigers besluiten namens de hele groep of er al dan niet een rechtszaak wordt gestart en welke schadeclaims worden ingediend.

Het doel van een class action is om de efficiëntie van de rechtszaak te vergroten en de kosten te verlagen. In plaats van dat iedereen afzonderlijk een rechtszaak moet aanspannen, kan de hele groep gezamenlijk optreden, waardoor de kosten van de procedure worden verdeeld over alle individuen en er minder tijd en geld nodig is om de zaak af te handelen.

Hoewel er op dit moment geen directe bedreiging is voor Ethereum, kunnen aantijgingen die in de rechtszaak gedaan zijn in de toekomst problemen veroorzaken.

All Dutch and English crypto news!

Magic Eden launches Bitcoin NFT marketplace

Magic Eden has launched the first fully audited Bitcoin NFT marketplace. The marletplace has integrated two non-custodial wallets to support seamless transactions. Magic Eden now supports NFT...

Litecoin price prediction: LTC outlook ahead of Fed decision

The Federal Open Market Committee will conclude its two-day meeting on Wednesday. This decision will likely have implications for Litecoin and other crypto prices. Economists expect a...

Crypto analyse: zo kan Cardano (ADA) concurrent Ethereum inhalen in 2023

Cardano is gisteren meer dan 11 procent gestegen. Een positieve beweging na een aantal dagen van dalende koersen. In deze analyse richten we ons op...

The impact of the Credit Suisse bank crisis on the crypto market

The show Macro Markets, hosted by Marcel Pechman, which airs every Friday at 12 pm ET on the Cointelegraph Markets & Research YouTube channel, explains...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo