Dubai komt met metaverse hoofdkwartier in The Sandbox

Voor de mensen die dit nog niet wisten; Dubai lanceerde begin maart de ‘Virtual Assets Regulatory Authority’ (VARA) om een wettelijk kader en regelgevend systeem te creëren voor crypto. En deze VARA kondigde gisteren wel iets heel opmerkelijks aan; plannen om een metaverse hoofdkwartier te vestigen in The Sandbox.

MetaHQ

Dubai laat zich op van zijn meest innovatieve kant zien door deze stap van de VARA. “Onze aanwezigheid in de metaverse … markeert het begin van een nieuwe fase in de mars van de regering van Dubai voor de toekomst; een die op lange termijn een positieve impact zal hebben,” zei Sheikh Hamdan bin Rashid Al Maktoum, kroonprins van Dubai in een verklaring.

VARA’s hoofdkwartier, genaamd “MetaHQ”, zal gevestigd zijn op een onbekende locatie in The Sandbox.
De lancering maakt deel uit van een grote crypto opmars in de Verenigde Arabische Emiraten. Het lijkt alsof ze het hele land crypto-proof willen maken en de toegankelijkheid voor crypto gerelateerde projecten zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Al heeft de autoriteit tot nu toe weinig details gegeven over wat de rol van deze ‘MetaHQ’ zal zijn.

Leven in de metaverse

Toch vertelden ze in een verklaring dat het hoofdkwartier zou dienen als een primair kanaal “om Virtual Asset Service Providers over de hele wereld te betrekken bij het initiëren van toepassingen, jongere licentiehouders in staat te stellen om de metaverse te betreden, openlijk kennis en ervaringen te delen met consumenten en collegaregulators om het bewustzijn te vergroten, veilige adoptie mogelijk te maken, en wereldwijde interoperabiliteit te stimuleren.”

Dit is een hele mond vol, maar de boodschap is duidelijk; de VAE wil maar dolgraag de crypto (en metaverse) hub van de wereld worden. Dat zie je aan meerdere projecten die daar uit de grond schieten. Het land maakte de handel in crypto legaal, waardoor je op sommige plekken al boodschappen en school kan betalen in crypto.

Deze projecten zijn nu al erg poplulair, maar dit is enkel het begin. Een autoriteit met een hoofdkwartier in Sandbox lijkt een verhaal uit een film, maar deze komt binnenkort toch echt tot leven. Of nouja, in de metaverse dan.

All Dutch and English crypto news!

NFTs: Empowering artists and charities to embrace the digital movement

Depending who you ask, NFTs are either a new and exciting way to invest, or a bearish, overhyped sector. Regardless, journalists, investors and collectors have...

Bitcoin targets record 8th weekly red candle while BTC price limits weekend losses

Bitcoin (BTC) gave bears little joy over the weekend as the May 22 weekly close looked set to revolve around $30,000. BTC/USD 1-hour candle chart (Bitstamp)....

Bitcoin Pizza Day rewind: A homage to weird and wonderful BTC purchases

Happy Bitcoin Pizza Day! Before you dial for a Margherita to commemorate the world's first real-world Bitcoin transaction, here's a slice of trivia: What do a...

Bitcoin stands apart from other crypto, and what that means for US public policy

United States President Joe Biden's executive order on digital assets has kickstarted an interagency mission to support financial innovation while protecting American consumers and interests....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo