‘Door oorlog is crypto veiliger dan nep fiat geld’

De schrijver van de best seller ‘Rich Dad Poor Dad’ laat zich steeds vaker uit over crypto. Robert Kiyosaki, die tevens investeerder is, heeft een sterke mening over bitcoin en crypto. Deze week vertelde hij dat hij de Fed en Biden niet vertrouwd, en dat crypto veiliger is dan fiat.

Bitcoin en oorlog

Kiyosaki vertelt dat veel Russen bitcoin gebruiken na het ineenstorten van de Russische roebel. “13% van de Oekraïners, 12% van de Russen, 8% van de Amerikanen bezitten Crypto. Oekraïne/Russische oorlog geeft aanleiding tot crypto als een veiliger haven dan overheid nep fiat geld”, aldus de schrijver.

Dit is opmerkelijk aangezien hij een paar dagen eerder nog een tweet plaatste waarin hij zich juist negatief uitliet over bitcoin. In een tweet, beginnend met ‘bye bye bitcoin’, vertelde hij dat de crypto-wet in de VS slecht zou zijn voor de marktleider. Deze wet werd onlangs geaccepteerd en is bedoeld om cryptocurrency’s te reguleren in de Verenigde Staten.

‘De Amerikaanse regering zal crypto in beslag nemen’

Hij deed daarin opmerkelijke uitspraken. “Voorspelling: Biden ondertekent de wet voor regulering van Cryptos. Volgende: Fed Crypto. Volgende: alle crypto valuta’s orden in beslag genomen en gevouwen in de regering crypto. “Let’s Go Brandon”, jij crimineel. Jij communist.”

In zijn voorspelling zou de Amerikaanse regering dus alle crypto in beslag nemen. Dat is een lange weg om te gaan vanuit een wetsvoorstel, en door het decentrale karakter van bitcoin ook niet heel makkelijk te realiseren.

Met ‘Let’s go Brandon’ bedoelt Kyosaki eigenlijk ‘fuck Biden’. Dit is een slogan die ontstaan is nadat een verslaggever ‘Let’s go Biden hoorde in plaats van ‘fuck Joe Biden’; het begin van de Brandon-meme.

‘Bitcoin is een goede investering’

Om verder te gaan over deze slogan. In een andere tweet, waarin hij vertelt dat bitcoin een goede investering is, verwijt Kyosaki de president en de Fed dat zij juist inflatie willen. “Brandon en de Fed willen inflatie om biljoenen schulden af te betalen. De beste investering kan zijn om producten in te slaan die je altijd zult gebruiken, zoals toiletpapier, vuilniszakken, ingeblikte goederen, diepvriesproducten, goud, zilver, bitcoin. Ik vertrouw Brandon of de Fed niet. Het zijn marxisten. Beëindig de Fed & Brandon.”

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin price predictions abound as traders focus on the next BTC halving cycle

Terra's recent collapse has been repeatedly singled out as the main source of weakness affecting crypto assets, but it's much more likely that a combination of...

Swiss asset manager Julius Baer eyes crypto and DeFi potential

132-year-old Swiss asset management firm Julius Baer intends to offer exposure to cryptocurrencies and decentralized finance (DeFi) for its high net-worth clients. The firm's CEO Philipp...

Jack Dorsey’s Block hits $1.3B in Q1 profits, $43M in BTC trading revenue

Block, the pro-Bitcoin (BTC) umbrella company that hosts Cash App, Square and Afterpay, continues its growth in 2022. According to its Shareholder letter, in the...

Bitcoin must defend these price levels to avoid ‘much deeper’ fall: Analysis

Bitcoin (BTC) may be attempting to flip $30,000 to support on May 19, but for one group of analysts, attention is focused firmly on a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo