Dogecoin stijging van 40% na acceptatie Coinbase Commerce, volgt hiermee bitcoin en ethereum

Wie had dat verwacht, Coinbase Commerce zorgt voor verdere adoptie van Dogecoin. Naast de handel en bijbehorende speculatie op de munt, is het nu ook mogelijk om commerciële betalingen doen op het platform met behulp van de alom populaire Dogecoin.

Wat een verschil een week kan maken

Met Coinbase Commerce kunnen verkopers overal cryptocurrency’s als betaling accepteren. En dat gebeurt volledig decentraal. Het nieuws is al een weekje oud, maar viel ons nu pas op. Toevallig of niet, de koers is sindsdien ontzettend hard gestegen!

much payment. very commerce.

Just a quick blast to let you know we’re now accepting commerce payments in Dogecoin (DOGE)!

— Coinbase Commerce (@CommerceCB) July 21, 2021

Vlak nadat Dogecoin zijn all time high behaalde, kondigde de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase in juni aan dat ze Dogecoin zouden aanbieden. Dit was puur voor de handel. Tegelijkertijd werd ook concurrent Shiba Inu toegevoegd aan de orderboeken van de beurs. Gebruikers die in de tussentijd Dogecoin hebben verworven door te handelen, kunnen deze nu ook uitgeven.

Coinbase commerce kun je het beste vergelijken met een oplossing om cryptocurrency’s te accepteren op bijvoorbeeld je website. Gebruikers van de beurs hoeven zo de app niet te verlaten als ze een online betaling doen, en kunnen vanuit hun Coinbase wallet betalen met cryptocurrency’s. Achter de schermen worden de crypto’s geconverteerd naar fiatgeld zoals de dollar of euro. Op dit moment worden Bitcoin, Ethereum, DAI, Litecoin, Dogecoin, Bitcoin Cash, en USD Coin ondersteund.

Dogecoin koers beweegt constant

Dogecoin begon de week op iets minder dan 0,14 euro en behaalde gisteren het wekelijkse hoogtepunt van iets boven 0,19 euro. Dat betekent dat de koers van Dogecoin in die tijd met 39,7% is gestegen! Weer een ongehoord goede run voor de meme-coin. Sinds het hoogtepunt is de munt gedaald tot 0,17 euro.

Overigens zie je een enorme piek op 21 juli, dat lijkt samen te vallen met het nieuws van Coinbase Commerce. De stijging van gisteren lijkt samen te vallen met de algehele stijging op de cryptomarkt.

Bron: BTC Direct

Van alle meme-coins blijft Dogecoin veruit de allergrootste. De totale marktkapitalisatie (alle coins in omloop vermenigvuldigd met de koers) ligt boven de 22 miljard euro. Concurrent Shiba Inu moet het doen met ‘maar’ 2 miljard euro. Dit betekent overigens niet per se dat investeerders gezamenlijk 22 miljard of 2 miljard euro in die coins hebben gepompt, maar is simpelweg een berekening van het aantal coins in omloop maal de laatst betaalde prijs.

The post Dogecoin stijging van 40% na acceptatie Coinbase Commerce, volgt hiermee bitcoin en ethereum appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin holds steady as DXY advance hurts stocks

Bitcoin rose to $26,820 on Wednesday, trading in the opposite direction to stocks as the Dollar Index hit a 10-month high. An easing for the DXY...

Uniswap Foundation targets $62M in additional funding

Decentralized exchange (DEX) Uniswap is seeking an on-chain vote to approve the second tranche of the $74 million funding for its developer Uniswap Foundation. According to...

IBM, Microsoft, others form post-quantum cryptography coalition

IBM Quantum and Microsoft have formed a coalition to tackle post-quantum cryptography alongside not-for-profit research tank MITRE, U.K.-based cryptography firm PQShield, Google sibling company SandboxAQ,...

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo