Dogecoin lijkt voorlopig van Shiba Inu te winnen

Dogecoin en Shiba Inu zijn nog steeds verwikkeld in een strijd om wie de hoogste marketcap heeft. Beide projecten stonden dit jaar in de spotlight en hebben een grote groep fans en een levendige community.

Dogecoin maakt weg vrij

Dogecoin was begin dit jaar in zijn eentje verantwoordelijk voor de hele meme-rage van 2021. Zonder Dogecoin zou Shiba Inu nooit voet aan de grond hebben gekregen. Even kon Shiba grote broer Doge inhalen als het gaat om marketcap, maar door flinke dalingen van SHIB, staat Doge weer bovenaan.

Bron: Coinmarketcap

Zoals je hierboven ziet, is de Doge koers de afgelopen 24 uur met 1,89% gedaald, maar Shiba Inu nog veel harder. Het eerste bedrag wat je ziet is de koers, en het tweede bedrag de marketcap. Deze wordt berekend door de koers te vermenigvuldigen met het aantal coins in omloop.

Van Doge naar Shiba

De makers van Shiba Inu zijn anoniem, en zij noemden hun muntje steevast een Doge-killer. Kennelijk sprak dit veel investeerders aan, die de Doge-trein hadden gemist, en op zoek waren naar de volgende meme.

De blauwe lijn hierboven is Dogecoin en de oranje lijn Shiba Inu. De piek van Dogecoin was veel steiler dan die van Shiba, maar het hoogtepunt werd in mei al bereikt. Shiba maakte eigenlijk pas in oktober een astronomische groei mee.

Des te knapper van Shiba dat ze Dogecoin heel even konden inhalen qua marketcap.

Dogecoin domineert weer

SHIB overtrof de totale marktkapitalisatie van Doge op 28 oktober overtroffen en bereikte de 8e plaats in de crypto-top 10. Dit was echter van korte duur, aangezien een combinatie van een kleine rally van Dogecoin en een aanhoudende daling van de SHIB koers ervoor zorgde dat Doge weer bovenaan de voedselketen staat.

Bijzonder is het bericht van CoinSwitch Kuber, een Indiase crypto-beurs. Zei lieten weten dat het merendeel van hun handelsvolume van Dogecoin kwam. Ja, zelfs meer dan Bitcoin en Ethereum.

Koop Dogecoin met € 10 van ons!

Handel in Dogecoin (DOGE) op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Claim € 10 Doge

Liever eerst meer informatie?

The post Dogecoin lijkt voorlopig van Shiba Inu te winnen appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo