Dogecoin lijkt voorlopig van Shiba Inu te winnen

Dogecoin en Shiba Inu zijn nog steeds verwikkeld in een strijd om wie de hoogste marketcap heeft. Beide projecten stonden dit jaar in de spotlight en hebben een grote groep fans en een levendige community.

Dogecoin maakt weg vrij

Dogecoin was begin dit jaar in zijn eentje verantwoordelijk voor de hele meme-rage van 2021. Zonder Dogecoin zou Shiba Inu nooit voet aan de grond hebben gekregen. Even kon Shiba grote broer Doge inhalen als het gaat om marketcap, maar door flinke dalingen van SHIB, staat Doge weer bovenaan.

Bron: Coinmarketcap

Zoals je hierboven ziet, is de Doge koers de afgelopen 24 uur met 1,89% gedaald, maar Shiba Inu nog veel harder. Het eerste bedrag wat je ziet is de koers, en het tweede bedrag de marketcap. Deze wordt berekend door de koers te vermenigvuldigen met het aantal coins in omloop.

Van Doge naar Shiba

De makers van Shiba Inu zijn anoniem, en zij noemden hun muntje steevast een Doge-killer. Kennelijk sprak dit veel investeerders aan, die de Doge-trein hadden gemist, en op zoek waren naar de volgende meme.

De blauwe lijn hierboven is Dogecoin en de oranje lijn Shiba Inu. De piek van Dogecoin was veel steiler dan die van Shiba, maar het hoogtepunt werd in mei al bereikt. Shiba maakte eigenlijk pas in oktober een astronomische groei mee.

Des te knapper van Shiba dat ze Dogecoin heel even konden inhalen qua marketcap.

Dogecoin domineert weer

SHIB overtrof de totale marktkapitalisatie van Doge op 28 oktober overtroffen en bereikte de 8e plaats in de crypto-top 10. Dit was echter van korte duur, aangezien een combinatie van een kleine rally van Dogecoin en een aanhoudende daling van de SHIB koers ervoor zorgde dat Doge weer bovenaan de voedselketen staat.

Bijzonder is het bericht van CoinSwitch Kuber, een Indiase crypto-beurs. Zei lieten weten dat het merendeel van hun handelsvolume van Dogecoin kwam. Ja, zelfs meer dan Bitcoin en Ethereum.

Koop Dogecoin met € 10 van ons!

Handel in Dogecoin (DOGE) op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Claim € 10 Doge

Liever eerst meer informatie?

The post Dogecoin lijkt voorlopig van Shiba Inu te winnen appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo