Dogecoin hoofd developer neemt stap terug

Ross Nicoll, de hoofd developer van Dogecoin, haalt zijn handen van de memecoin. Hij blijft alleen nog actief als adviseur. In een blogpost vertelt hij dat er twee redenen zijn voor deze stap; stress en zijn huidige werkgever.

‘Ik blijf adviseur’

“Excuses dat het de laatste tijd zo stil is, er is veel aan de hand”, zegt Nicoll in de blogpost. “Ik ga een stapje terug doen bij Dogecoin, om een aantal redenen. In de eerste plaats is de stress overweldigend en moet ik een stap terug doen om me een periode op mezelf te concentreren. Er is nog een probleem: mijn werkgever zal zich bewegen in de blockchain-ruimte, wat leidt tot een risico van belangenverstrengeling als ik aanblijf als directeur.”

In zijn blogpost vertelt hij alles over te dragen aan de Dogecoin Foundation. Hij zal aanblijven als adviseur van de stichting, om de overgang mogelijk te maken. Deze overdracht zal waarschijnlijk 4-8 weken duren.

Dogecoin-adviseur

Of een taak als Dogecoin-adviseur nou zo spannend is, valt te betwisten. Billy Marcus, maker van dogecoin, verwelkomt hem als ‘collega-adviseur’. Dit doet hij door middel van een opmerkelijke tweet.

“Welkom bij het adviseren! Ik controleer de onenigheid zoals een keer per week en voeg emoji’s toe aan dingen en weet niet wat er aan de hand is en klagen en heb geen verantwoordelijkheid het is geweldig”, aldus Marcus.

De developer zegt zelf dat hij nog wel aanwezig zal zijn, maar minder. Hij sluit af met een quote, afgeleid van DOGE. “We hebben een aantal geweldige tijden samen gehad, Dogecoin, en ik zal er nog steeds zijn, alleen een stuk rustiger. Tot slot, onthoud; Do Only Good Everyday.

Proof-of-stake met Vitalik

Een van de grootste ontwikkelingen voor Doge is de stap om van proof-of-work (PoW) over te stappen naar proof-of-stake (PoS). Dit betekent dat Dogecoin niet meer gemined wordt, maar dat gebruikers Dogecoin in de toekomst zullen staken. Hoe dat er precies uit zal zien, is nog niet duidelijk.

De PoS is in ontwikkeling samen met Vitalik Buterin, de maker van Ethereum – het netwerk dat dit jaar ook over zal gaan op PoS. De hulp van Buterin aan dogecoin leek een gerucht, totdat hij het zelf bevestigde.

All Dutch and English crypto news!

European families see crypto as a tool to increase savings: Survey

While there are risks associated with crypto investing, some see it as a way to boost their family savings, a recent study commissioned by crypto...

UST aftermath: Is there any future for algorithmic stablecoins?

TerraUSD (UST) is an algorithmic stablecoin that is pegged at $1.00. But, on the evening of May 19, it was trading for $0.083. This isn't supposed...

WEF 2022: Blockchain and digitization to take center stage at Davos

The annual meeting of the World Economic Forum (WEF) is scheduled to take place from May 22-26,  marking the first in-person WEF global leadership event...

G7 landen roepen om haast voor wetgeving crypto-assets

De Groep van Zeven (G7), bestaande uit Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, wil haast bij de regulering crypto-assets....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo