DOGE trekt blue collar investeerders aan, zegt Three Arrows Capital CEO

DOGE heeft volgens Zhu vier keer de merkherkenning van Ethereum in niet cryptokringen

Aangedreven door de steun van Tesla CEO Elon Musk heeft Dogecoin een indrukwekkend jaar achter de rug, nadat het van een waarde van 0,003 dollar afgelopen augustus naar een handelswaarde van 0,27 dollar op het moment van schrijven is gegroeid. Su Zhu beantwoordde diverse vragen over de toekomst van de spectaculaire prijsstijging van de mememunt en legde zijn optimistische opinie over DOGE uit.

In een aflevering van ‘The Game Theory of Crypto Podcast’ gehost door de crypto-onderzoeker Hasu, verklaarde Zhu dat het vermogen van Dogecoin om met haar mememunt personage de aandacht van de zogenaamde ‘blue collar’ beleggers (mensen uit de arbeidersklasse) te trekken, cruciaal voor haar toekomstige groei zal blijken te zijn.

In het verleden hebben de prijsvolatiliteit en oorsprong van DOGE deskundige crypto-investeerders aangemoedigd om zich van deze cryptovaluta te distantiëren. Zhu oordeelde hierover door zich af te vragen waarom een digitale activa serieus moet zijn om succesvol te kunnen zijn.

Zhu was het met Musk’s opmerkingen eens dat Dogecoin de ‘crypto van het volk’ is en wees erop dat Doge in niet cryptokringen vier keer de merkherkenning van Ethereum heeft. Hij voegde er verder aan toe dat iedereen hele eenheden van de cryptovaluta kan bezitten en zelfs de ‘man die bier drinkt, het kan begrijpen’.

Bovendien is DOGE de enige cryptovaluta waar gewone beleggers op social media voor pleiten. Dit niet omdat ze hiervoor betaald worden, maar omdat ze de cryptomunt leuk vinden, zei de CEO, terwijl hij de organische promotie van de valuta door de Dogecoin community prees.

Vervolgens citeerde hij gegevens van de Robinhood retailhandel app om de omvang van de populariteit van Dogecoin onder de blue collar beleggers aan te tonen. Robinhood meldde onlangs namelijk dat de DOGE transacties voor 62% van de totale crypto-inkomsten in het tweede kwartaal van 2021 zorgde.

“De beste manier om DOGE te begrijpen, denk ik, is dat als je naar Robinhood kijkt, wat één van de meest eenvoudige blue collar type crypto-investeringen is, 60% van hun crypto-inkomsten uit DOGE bestaat. En crypto levert 40% van de inkomsten van Robinhood, dus Robinhood is daardoor in principe een DOGE vertegenwoordiger”, legde Zhu uit, eraan toevoegend dat “mensen graag Doge willen verhandelen.”

De aanstaande upgrade van Dogecoin heeft alleen nog maar meer interesse in de mememunt opgewekt, omdat ervan verwacht wordt dat deze niet alleen de schaalbaarheid problemen oplost, maar alsmede de transactiesnelheid van haar basislaag maximaliseert, wat tot snellere en goedkopere transacties leidt. 

The post DOGE trekt blue collar investeerders aan, zegt Three Arrows Capital CEO appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Alex Mashinsky’s jury trial scheduled for September 2024

A New York court has set the criminal trial for former Celsius Network CEO Alex Mashinsky to begin on Sept. 17, 2024. In an Oct. 3...

Ecosystem developers bring Bitcoin to Cosmos network

Osmosis, the largest decentralized exchange (DEX) on Cosmos, will be bringing Bitcoin (BTC) to the namesake inter-blockchain communications (IBC) protocol together with Nomic and Kujira. According...

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo