Dit is wat partnership tussen Salesforce en Polygon (Matic) betekent voor crypto

Salesforce, een van ’s werelds grootste softwarebedrijven voor klantrelatiebeheer, heeft zich aangesloten bij Polygon Labs. Het doel is om klanten te helpen bij het ontwikkelen van loyaliteitsprogramma’s op basis van non-fungible tokens (NFT’s) op de Polygon blockchain.

Ryan Wyatt, de president van Polygon Labs, heeft dit gisteren op Twitter bekendgemaakt.

Salesforce biedt NFT’s

Afgelopen woensdag lanceerde Salesforce zijn Web 3.0-service, waarmee klanten NFT’s kunnen aanmaken, beheren en verkopen op via de blockchain van Polygon, aldus de website van het bedrijf.

‘NFT’s bieden bedrijven de mogelijkheid om nieuwe doelgroepen aan te boren en zero-party-gegevens te verzamelen, en om co-creatie en co-eigendom, door token beveiligde gemeenschappen en gepersonaliseerde betrokkenheid met behulp van wallets te ontgrendelen,’ valt te lezen.

Salesforce is een Amerikaans cloud computing bedrijf dat zich richt op het aanbieden van software-oplossingen voor klantrelatiebeheer (CRM). Het bedrijf is opgericht in 1999 en is uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de CRM-markt.

Salesforce biedt een breed scala aan cloud-gebaseerde software-oplossingen voor bedrijven van elke omvang, waaronder Sales Cloud, Service Cloud, Marketing Cloud, Commerce Cloud en vele andere.

Polygon tekent veel samenwerkingen

De laatste tijd is Polygon samenwerkingen aangegaan met een aantal grote bedrijven, zoals Starbucks, Square Enix uit Japan en de Lotte Group uit Zuid-Korea. Al deze bedrijven worden ondersteund om diensten te bouwen op Web3.

Web3 is een verwijzing naar de volgende versie van het internet, die zal worden gebouwd op gedecentraliseerde blockchains die virtual reality, metaverse en andere diensten hosten.

Japan, China, Zuid-Korea en andere landen hebben Web3 officieel onderschreven als een nieuwe groeisector in hun respectievelijke economieën. Maar dat is geen lineair stijgende lijn, er zijn veel horten en stoten.

NFT’s maken namelijk ook deel uit van Web3. Het enthousiasme rond NFT’s neemt af, en dat wordt eigenlijk belichaamt door wat Meta heeft gedaan. Meta Platforms kondigde deze week aan dat het zijn NFT-diensten op Facebook en Instagram afbouwt om elders op te focussen, nadat zijn Metaverse-divisie vorig jaar meer dan 13 miljard dollar verlies heeft geleden.

All Dutch and English crypto news!

CCP Games secures $40M funding for upcoming Web3 game

Independent game developer CCP Games, known for its multiplayer online game EVE Online, has announced that it has secured $40 million in financing from external partners...

Sushi sets up legal defense fund after SEC subpoenas head chef Jared Grey and DAO itself

Sushi DAO proposed the creation of a legal defense fund March 21 in response to the "recent" subpoena of Sushi head Jared Grey and the...

Texas lawmaker introduces resolution to protect Bitcoin miners and HODLers

Cody Harris, member of the Texas House of Representatives, has introduced a resolution aiming to have the legislature say the "Bitcoin economy is welcome" in...

Bloomberg analyst: Crypto supercycle likely on as BTC outperforms gold

Bitcoin is outperforming commodities and gold so far in 2023, with BTC showing a 10x outperformance of the precious metal. Mike McGlone, a senior macro strategist...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo