Dit is waarom je geen cryptocurrency’s onder 1 dollar moet kopen

Veel nieuwe crypto-investeerders betreden de markt met één visie: geld verdienen. Dat is logisch, want wie houdt er niet van een extra zakcentje. Maar let hierbij goed op: je wordt vaak misleid met mooie woorden die even veel waard zijn als gebakken lucht (net zoals de titel van dit artikel, sorry voor het clickbaiten).

Het mag wel, maar let op

Ik besloot om dit artikel te schrijven na aanleiding van een artikel van Finbold, waarbij het nieuwsplatform vertelt welke crypto’s onder 1 dollar je moet kopen. De site zegt het niet letterlijk, maar dit impliceert dat je makkelijk geld kan verdienen als een crypto minder dan 1 dollar waard is, want ‘wat als deze crypto even veel waard wordt als Bitcoin?’. Daarom wilde ik de nieuwe ‘op clickbait klikkende’-investeerders even kort wat uitleggen.

Bij een crypto als Cardano (ADA), die nu ongeveer 0,37 dollar waard is, zou dit betekenen dat deze crypto meer dan 63.000 keer zoveel waard moet worden om dezelfde koers als Bitcoin (BTC) te krijgen. Dit is volledig onlogisch en brengt veel beginnende investeerders in een waan dat ze met 10 euro miljonair kunnen worden.

Waarom is dat niet mogelijk?

Zeg nooit nooit, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat 1 ADA ooit de prijs van 1 BTC gaat halen. Dit heeft te maken met de marktkapitalisatie van de munt (het totaal van alle ADA’s bij elkaar, of BTC in het geval van Bitcoin).

ADA heeft op het moment van schrijven 34,7 miljard munten in omloop. Dit zijn er veel meer dan Bitcoin, die op dit moment 19,3 miljoen stuks in omloop heeft.

Dit is de reden dat Bitcoin altijd een hogere prijs zou hebben als de volledige marktwaarde van de munten (ook wel ‘market cap’ genoemd) hetzelfde zijn. Momenteel staat deze van Bitcoin op 452 miljard dollar (ongeveer 42% van de hele cryptomarkt). Die van Cardano staat op dit moment op bijna 13 miljard (ongeveer 1,21% de hele cryptomarkt).

Let gewoon op voor het SHIB-effect

Ik ga het beestje gewoon een naam geven. Het SHIB-effect: voor 1 euro Shiba Inu kopen en denken dat je miljonair wordt, want ‘wat als het naar 100 euro per SHIB stijgt’.

Het is daarom in principe wel mogelijk dat – in het geval van ADA – de koers van ADA ooit BTC voorbij gaat. Maar dan zou er geen geld meer in Bitcoin mogen stromen, en de koers van Cardano moet dan zoals hierboven vernoemd 63.000 keer stijgen. Het is niet voor niets dat Cardano in de top 10 van crypto’s staat, dus reken jezelf niet te snel rijk na het lezen van een artikel met ’top 5 crypto’s om te kopen onder 1 dollar’.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

How Montana stands to benefit if its pro-crypto mining bill is approved

The Montana Senate recently passed a bill designed to protect crypto miners operating within the state. The proposed law, which is currently making its way...

zkSync Era launches with Uniswap and Sushi — First zkEVM on mainnet

Some of the biggest names in decentralized finance, including Uniswap, Sushi, Maker and Curve, are set to launch March 24 on zero-knowledge proof roll-up zkSync...

Narwhal Finance Secures $1M in Seed Funding Led by Animoca Ventures

Denmark, Copenhagen, 24th March, 2023, Chainwire Narwhal Finance Secures $1M in Seed Funding Led by Animoca Ventures Narwhal Finance, the decentralized cross-market perpetual trading platform built on...

Heavyweight champ Oleksandr Usyk seeks to tokenize boxers’ careers

IBF, WBO and WBA heavyweight boxing champion Oleksandr Usyk has put his weight behind a blockchain platform that aims to tokenize and support the boxing...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo