Dit is waarom investeerders 5 augustus markeren in hun agenda: Litecoin halving

Het hebben van Litecoin in je portfolio, is als het dragen van skinny of slimfit jeans in 2023. Het kan, maar waarom zo stug in het verleden blijven hangen? Net als die veel te strakke broeken, laat ook Litecoin ballen zien. In augustus staat er namelijk een halving op de planning.

5 augustus belangrijk voor Litecoin

De Litecoin-halving zal op of rond 5 augustus plaatsvinden en halveert beloningen die miners ontvangen voor het bevestigen van transacties en het toevoegen van nieuwe blokken aan de blockchain. Wat miners doen is niets meer dan het juiste getalletje raden en diegene die dat als eerste doet, krijgt de beloning (in de vorm van Litecoin).

Bij elke halving wordt de beloning die miners ontvangen voor het succesvol minen van nieuwe blokken gehalveerd. Voorheen ontvingen ze50 LTC, daarna 25 Litecoins per blok, maar na de eerste halving werd dit verlaagd tot 12,5 Litecoins. De halvering vindt plaats na een bepaald aantal geminede blokken, meestal elke 840.000 blokken. In augustus gaat dit aantal dus naar 6,25 Litecoin, tegen de huidige Litecoin koers is dat 534 euro.

Litecoin vermindert inflatie, net als Bitcoin

Het doel van een halving is om de inflatie van Litecoin te beperken en de schaarste van de digitale valuta te vergroten. Door de beloningen te verlagen, wordt het aanbod van nieuwe Litecoins op de markt verminderd, waardoor de prijs mogelijk kan stijgen. Dit is vergelijkbaar met de halving op Bitcoin, aangezien Litecoin een afsplitsing is van Bitcoin en veel van zijn technologische kenmerken deelt.

De Litecoin-halvering heeft invloed op zowel miners als gebruikers. Voor miners betekent de halvering dat ze minder Litecoins ontvangen voor hun inspanningen, waardoor hun winstgevendheid kan afnemen.

Litecoin koers kan hard stijgen richting halving

Voor gebruikers kan de halving de prijs van Litecoin beĂŻnvloeden. Als de vraag naar Litecoin blijft stijgen of zelfs stabiel blijft, terwijl het aanbod afneemt, kan dit leiden tot een stijging van de prijs. Dit kan gevolgen hebben voor handelaren, investeerders en andere gebruikers die Litecoin bezitten.

De hype rondom de halving van Litecoin begint daarom langzaam toe te nemen. Maar hoeveel impact zal deze gebeurtenis hebben op de koers van LTC? Misschien kunnen eerdere halvings ons een idee geven van wat we kunnen verwachten.

Op basis van de analyse van BlockchainSanta zou Litecoin een potentiële stijging van 200% kunnen verwachten in de dagen voorafgaand aan de halving. Deze verwachting is gebaseerd op de historische prestaties van Litecoin bij de twee eerdere halvings. Toegegeven, dat is een hele kleine samplesize, maar mocht de geschiedenis rijmen, dan kan Litecoin stijgen naar 230 euro.

En mocht je tegen die tijd nog Litecoin in je portfolio hebben, dan wordt het tijd om te verkopen en te investeren in een normale broek waar je anno 2023 ook mee over straat kan.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin price chart flashes a bullish sign that could lead to breakouts in ADA, QNT, RNDR and RPL

The United States equities markets welcomed the debt ceiling deal and the May nonfarm payrolls data on June 2 with strong rallies. The S&P 500...

Atomic Wallet hack losses top $35M, on-chain sleuth reports

At least $35 million worth of crypto assets have been stolen from Atomic Wallet users since June 2, according to an analysis from on-chain sleuth...

Cryptocurrency markets’ low volatility: A curse or an opportunity?

Cryptocurrency markets are well-known for their volatility, where large price swings help investors create or lose fortunes. Yet there are often periods of relative stability...

5 free ChatGPT and generative AI courses

In the realm of technology, becoming proficient in using the most recent generation of generative artificial intelligence (AI) tools has quickly become essential. These tools, like ChatGPT...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo