Dit bedrijf heeft honderden miljoenen klaarstaan om noodlijdende crypto-industrie uit brand te helpen

Cryptobeurs FTX heeft de afgelopen maanden een aantal grote cryptobedrijven geholpen middels een kredietregeling. CEO Sam Bankman-Fried zegt hij bereid is om “honderden miljoenen meer uit te geven dan we tot nu toe hebben en in sommige gevallen meer dan dat” om bedrijven te helpen overleven.

1 miljard dollar uitgegeven

Bankman-Fried zei dit tijdens een interview met CNBC. Een paar dagen geleden schreef Bloomberg dat FTX en FTX US in gesprek zijn om nieuwe fondsen te werven. Dit mag ook wel, want ze hebben in juni bijna 1 miljard dollar uitgegeven.

Tijdens deze periode kocht Bankman-Fried het Canadese handelsplatform Bitvo en clearinghouse Embed, en sloot het ook deals om doorlopende kredieten te verstrekken aan worstelende cryptobedrijven BlockFi en Voyager.

Daarnaast zijn er geruchten dat FTX de Zuid-Koreaanse cryptobeurs Bithump wil overnemen. Vorige maand waren er ook geruchten dat FTX interesse had om Robinhood over te nemen, maar dit heeft Bankman-Fried inmiddels ontkend.

Liever geen monopolie

Hoewel Bankman-Fried zei dat het bedrag dat het bedrijf zal inzetten “open-end” is, merkte hij op dat er een limiet is.

De machtspositie en het opkoopgedrag van FTX kan voorwaarden creëren voor een monopolie. Maar Bankman-Fried zegt dat dit niet iets is dat FTX actief nastreeft. Liever ziet hij dat andere mensen en bedrijven ook helpen en kapitaal verstrekken aan bedrijven in nood.

Een van die noodlijdende bedrijven is dus Voyager. Zij hebben plannen opgesteld waardoor gebruikers weer toegang krijgen tot hun geld, FTX probeert een handje te helpen door ook een plan voor te stellen. Voyager schortte de opnames namelijk op 1 juli op, waardoor klanten drie weken lang geen toegang hadden tot hun saldo.

Het plan van Voyager

Nu kunnen klanten door faillissements- en herstructureringsprocedures weer toegang krijgen tot hun geld. Voyager zegt dat ze goedkeuring van de rechtbank vraagt ​​om klanten toe te staan ​​hun geld op te nemen.

De volgende rechtszitting is op 4 augustus en bij goedkeuring, is Voyager van plan om terugtrekkingsverzoeken van gebruikers te verwerken in de normale gang van zaken

Het bedrijf heeft ook een financieringsupdate gegeven. Voyager zegt dat het de rechtbank om toestemming vraagt ​​​​om Coinify, een bedrijf dat het vorig jaar heeft overgenomen, te verkopen. Het voegde eraan toe dat het eerder goedkeuring van de rechtbank had gekregen om werknemers en andere bedrijfskosten te betalen.

FTX wil Voyager helpen met eigen plan

Naast de plannen van Voyager heeft FTX aangeboden om opnames via zijn eigen platform gezamenlijk toe te staan. Volgens dat voorstel zou FTX-zusterbedrijf Alameda Research de digitale activa en leningen voor digitale activa van Voyager contant kopen tegen een eerlijke marktwaarde.

Voyager-gebruikers krijgen dan toegang tot hun geld door een FTX-account te openen. Dit zou optioneel zijn en klanten die ervoor kiezen om deel te nemen, kunnen hun saldo contant opnemen zonder gebruik te maken van de andere diensten van FTX. Als alternatief kunnen gebruikers blijven investeren in crypto met kwijtschelding van kosten voor de eerste maand.

Bankman-Fried zegt dat de klanten van Voyager “er niet voor hebben gekozen om te investeren in een failliet bedrijf met ongedekte vorderingen.” Hij wil deze klanten gewoon de helpende hand bieden (en binden aan FTX) en ziet zijn voorstel als “een betere manier te vinden om een ​​insolvente crypto-onderneming te helpen.”

FTX wil voor dinsdag 26 juli een reactie en zegt de deal begin augustus te willen sluiten. Voyager heeft nog niet laten weten of ze het aanbod zullen accepteren.

All Dutch and English crypto news!

Is it foolish to expect a massive Ethereum price surge pre-and-post Merge?

Ether's (ETH) impressive 85% gain in the past thirty days will have surprised even the most bullish investors and it makes the $800 range seen...

Over 1,900 block-producing nodes in the Solana ecosystem, new report reveals

Solana released its first ever, 'Validator Health Report' which revealed information on its network operators. According to the report the network has over 1,900 block-producing...

Gala is announcing a partnership with Stick Figure Productions to distribute Four Down on the Blockchain

Jackson, WY, USA, 11th August, 2022, Chainwire Gala, one of the leading innovators in blockchain gaming and music, has announced the launch of Gala Film. This...

Indian law enforcement accuses WazirX exchange of aiding in laundering of $130M

India's Enforcement Directorate (ED), the agency responsible for financial crimes, is looking at cryptocurrency exchanges suspected of processing transactions that sent more than 10 billion...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo