Deze altcoin-oprichter koopt 9 miljard aan bitcoin

Do Kwon, de oprichter van de Ethereum concurrent Terra (LUNA), deelt zijn plan om voor 9 miljard euro aan bitcoin te kopen. Die bitcoin wil Kwon gebruiken voor de stablecoin reserves. Bitcoin moet als dekking voor de waarde van de stablecoins fungeren. Terra is een decentraal blockchain platform dat zich specialiseert in de uitgifte van stablecoins.

‘Een nieuw tijdperk van de bitcoin standaard’

De Terra USD (UST) is een algoritmische stablecoin die is gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar. Dit doet het voor een gedeelte met de eigen LUNA token, maar bitcoin moet hier dus ook een belangrijke rol in spelen. Duidelijkheid is er op dit moment niet, maar Kwon laat via Twitter weten dat Terra geen LUNA verkoopt om de reserves op te bouwen.

Do Kwon is ervan overtuigd dat de TerraUSD (UST) – gedekt door 10 miljard dollar (9 miljard euro) aan bitcoin – het begin van een “nieuw monetair tijdperk van de bitcoin standaard” is. Zelf noemt hij de UST peer-to-peercash dat makkelijker uit te geven is en door de bitcoin-dekking aantrekkelijker om vast te houden.

Cointelegraph heeft contact opgenomen met Kwon om hem te vragen naar zijn plannen. Met name om te controleren of de plannen al in uitvoering zijn of dat het momenteel nog slechts om een idee gaat. Het antwoord van Kwon laat weinig aan de verbeelding over. “Ik begrijp het verschil niet. We kopen al bitcoin”, aldus de oprichter van Terra.

Twitteraars die benieuwd waren naar de plannen met al die bitcoin voorziet Kwon ook van antwoord. In eerste instantie worden de fondsen gebruikt voor de eventuele terugkoop van UST en voor een decentrale forex reserve om zichzelf tegen onverwachte gebeurtenissen in te dekken.

Do Kwon knipoogt naar Jack Dorsey

In een tweet kort na zijn verhaal over bitcoin richt Do Kwon zich tot Jack Dorsey. De voormalig CEO van Twitter die bekendstaat als een ware bitcoin maximalist. “We beginnen met het kopen van bitcoin en Twitter geeft me een geverifieerd account, ik zie je Jack”, aldus Do Kwon richting Jack Dorsey.

Natuurlijk is Dorsey op dit moment geen CEO van Twitter meer en daar is Kwon ongetwijfeld van op de hoogte. Op dit moment richt Dorsey zich met zijn bedrijf Block, het voormalige Square, volledig op het versnellen van de wereldwijde bitcoin adoptie. Als het aan Dorsey ligt wordt bitcoin zo snel mogelijk de nieuwe wereldreservemunt.

Het is de tweede maal deze maand dat Do Kwon plannen uit de doeken doet voor het versterken van de reserves die de stablecoins van Terra dekken. Eerder doneerde Terraform Labs al 12 miljoen LUNA aan de Luna Foundation Guard (waarde van ongeveer 900 miljoen euro) ter ondersteuning van de groei van het Terra ecosysteem. Kwon gaf daarbij aan dat het project de reserves blijft groeien “totdat het wiskundig onmogelijk is voor idioten om een ontkoppelingsrisico te claimen voor de UST.”

All Dutch and English crypto news!

Swiss asset manager Julius Baer eyes crypto and DeFi potential

132-year-old Swiss asset management firm Julius Baer intends to offer exposure to cryptocurrencies and decentralized finance (DeFi) for its high net-worth clients. The firm's CEO Philipp...

Jack Dorsey’s Block hits $1.3B in Q1 profits, $43M in BTC trading revenue

Block, the pro-Bitcoin (BTC) umbrella company that hosts Cash App, Square and Afterpay, continues its growth in 2022. According to its Shareholder letter, in the...

Bitcoin must defend these price levels to avoid ‘much deeper’ fall: Analysis

Bitcoin (BTC) may be attempting to flip $30,000 to support on May 19, but for one group of analysts, attention is focused firmly on a...

BNB Chain offers another lifeline to Terra ecosystem projects

Binance will welcome migration and offer support to projects from the Terra (LUNA) ecosystem following this month's unraveling of the decentralized finance (DeFi) platform and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo