De SEC voorzitter Gary Gensler zegt dat de VS crypto niet zal verbieden

Gensler merkt echter wel op dat het Amerikaanse congres desgewenst een verbod kan opleggen

De Verenigde Staten heeft geen plannen om crypto’s op dezelfde wijze als China te verbieden; dit bevestigde de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) Gary Gensler op dinsdag.

De SEC chef meldde dit tijdens een hoorzitting van de House Committee on Financial Services.

De opmerkingen waren onderdeel van een antwoord aan het congreslid Ted Budd, die Gensler had gevraagd of de toezichthouder overweegt om dezelfde route van China over te nemen door cryptovaluta’s in de Verenigde Staten te verbieden. Dit in een poging om een succesvolle central bank digital currency (CBDC) te hebben.

In zijn reactie zei Gensler dat de effectenwaakhond crypto niet kan verbieden en ook niet dergelijke plannen heeft. Hij voegde eraan toe dat het opleggen van een dergelijk verbod ‘enkel door het Congres opgelegd kan worden’.

De opmerkingen van de SEC voorzitter over crypto’s weerspiegelen de opmerkingen van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, vorige week aan het Congres. De Fed voorzitter vertelde de wetgevers tijdens de hoorzitting van de House Financial Services Committee dat er geen plannen zijn om cryptogeld te verbieden.

De SEC houdt toezicht op de regulering van uitwisselingen en stablecoins

Terwijl de Fed en de SEC beide geen wens uitspreken om Bitcoin en andere crypto’s te verbieden, wil Gensler dat de sector wel goed gereguleerd wordt. In een antwoord op een vraag over regelgeving merkte de SEC baas op dat hoewel nieuwe technologie revolutionair kan zijn, deze enkel kan gedijen als deze binnen een regelgevend kader valt.

Gensler wil bovendien strenge regelgevende maatregelen tegen crypto-uitwisselingen en projecten binnen de gedecentraliseerde financiële ruimte (DeFi).

Eén manier om regelgevend toezicht op crypto te garanderen, is door de uitwisselingen zich te laten registreren, voegde de SEC voorzitter eraan toe. Dit zou gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX’s) moeten omvatten die ‘geen geld in bewaring nemen’, maar nog steeds een gecentraliseerd protocol hebben en dus meer openbaar beleid nodig hebben.

Een ander gebied waar Gensler op inging, was de kwestie van stablecoins en cryptotokens. Over de eerste is de toezichthouder van mening dat ze systeemrisico’s kunnen opleveren, terwijl een meerderheid van deze tokens uiteindelijk als effecten geclassificeerd kunnen worden.

Ondanks deze opmerkingen blijven de regelgevende vooruitzichten voor crypto in de Verenigde Staten onduidelijk, wat een factor is die verschillende reguliere bedrijven ervan weerhoudt om crypto te verhandelen. Volgens Gensler zal de regelgeving snel gestroomlijnd worden als er een coördinatie tussen de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) en de SEC is.

The post De SEC voorzitter Gary Gensler zegt dat de VS crypto niet zal verbieden appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Lifinity USDC pool drained by arbitrage bot

A bug on an Immediate-or-Cancel order led to the drainage of nearly $700,000 from Lifnity's LFNTY-USDC pool. News Join us on social networks Decentralized exchange (DEX) Lifinity had...

Crypto analyse: Bitcoin bijna aangekomen bij weerstand, gaat de koers hier ook doorheen?

Bitcoin gaat deze week zeer waarschijnlijk groen afsluiten. De munt staat al 10% hoger dan de koers van maandag, en er is nog maar één...

Solana (SOL) holds firm as a new cryptocurrency is emerging as an analysts’ darling

Solana (SOL) registered impressive growth in the decentralized finance ecosystem, marked by increased total value locked and price. Despite this positive outlook, investors are attracted...

Bitcoin dominance threatens ‘likely top’ despite BTC price eyeing $45K

Bitcoin analysis suggests that all may not be well for BTC price strength as altcoins make their move. Markets News Join us on social networks Bitcoin (BTC) risks...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo