De SEC voorzitter Gary Gensler zegt dat de VS crypto niet zal verbieden

Gensler merkt echter wel op dat het Amerikaanse congres desgewenst een verbod kan opleggen

De Verenigde Staten heeft geen plannen om crypto’s op dezelfde wijze als China te verbieden; dit bevestigde de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) Gary Gensler op dinsdag.

De SEC chef meldde dit tijdens een hoorzitting van de House Committee on Financial Services.

De opmerkingen waren onderdeel van een antwoord aan het congreslid Ted Budd, die Gensler had gevraagd of de toezichthouder overweegt om dezelfde route van China over te nemen door cryptovaluta’s in de Verenigde Staten te verbieden. Dit in een poging om een succesvolle central bank digital currency (CBDC) te hebben.

In zijn reactie zei Gensler dat de effectenwaakhond crypto niet kan verbieden en ook niet dergelijke plannen heeft. Hij voegde eraan toe dat het opleggen van een dergelijk verbod ‘enkel door het Congres opgelegd kan worden’.

De opmerkingen van de SEC voorzitter over crypto’s weerspiegelen de opmerkingen van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, vorige week aan het Congres. De Fed voorzitter vertelde de wetgevers tijdens de hoorzitting van de House Financial Services Committee dat er geen plannen zijn om cryptogeld te verbieden.

De SEC houdt toezicht op de regulering van uitwisselingen en stablecoins

Terwijl de Fed en de SEC beide geen wens uitspreken om Bitcoin en andere crypto’s te verbieden, wil Gensler dat de sector wel goed gereguleerd wordt. In een antwoord op een vraag over regelgeving merkte de SEC baas op dat hoewel nieuwe technologie revolutionair kan zijn, deze enkel kan gedijen als deze binnen een regelgevend kader valt.

Gensler wil bovendien strenge regelgevende maatregelen tegen crypto-uitwisselingen en projecten binnen de gedecentraliseerde financiële ruimte (DeFi).

Eén manier om regelgevend toezicht op crypto te garanderen, is door de uitwisselingen zich te laten registreren, voegde de SEC voorzitter eraan toe. Dit zou gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX’s) moeten omvatten die ‘geen geld in bewaring nemen’, maar nog steeds een gecentraliseerd protocol hebben en dus meer openbaar beleid nodig hebben.

Een ander gebied waar Gensler op inging, was de kwestie van stablecoins en cryptotokens. Over de eerste is de toezichthouder van mening dat ze systeemrisico’s kunnen opleveren, terwijl een meerderheid van deze tokens uiteindelijk als effecten geclassificeerd kunnen worden.

Ondanks deze opmerkingen blijven de regelgevende vooruitzichten voor crypto in de Verenigde Staten onduidelijk, wat een factor is die verschillende reguliere bedrijven ervan weerhoudt om crypto te verhandelen. Volgens Gensler zal de regelgeving snel gestroomlijnd worden als er een coördinatie tussen de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) en de SEC is.

The post De SEC voorzitter Gary Gensler zegt dat de VS crypto niet zal verbieden appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

PlayToEarn Blockchain Game Awards 2022 Announced With $10K in Prizes

Singapore, Singapore, 27th November, 2022, Chainwire PlayToEarn.net has announced the Blockchain Game Awards 2022 with $10,000 in prizes for content creators. The public is invited to...

Positive Signs Flash for Bitcoin But This Level is a Major Obstacle (BTC Price Analysis)

Bitcoin's price action has rebounded significantly while testing key support levels. The next few days could determine whether the market would start a mid-term recovery...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo