De Koreaanse regering kan met nieuwe regels toegestaan worden om de crypto van belastingontduikers in beslag te nemen

Om belastingautoriteiten in staat te stellen crypto-activa van belastingontduikers rechtstreeks uit hun digitale portemonnee te kunnen confisqueren, stellen Zuid-Koreaanse wetgevers voor om de belastingcodes te herzien. Het voorstel maakt deel uit van een bredere, jaarlijkse herziening van het belastingstelsel van het land, volgens een op 26 juli gepubliceerd rapport.

De wetgevers worden geconfronteerd met stijgende sociale lasten om de steeds ouder wordende bevolking te helpen in stand te houden. Daarom willen wetgevers dit jaar in totaal 16 bestaande belastingwetten wijzigen. Het gaat om het hardhandig optreden tegen het witwassen van geld en belastingontduiking in sectoren zoals de digitale activa-industrie.

Verder omvatten deze herzieningen herverdelende maatregelen om hogere belastingen te heffen op vermogende particulieren en conglomeraten. Zuid-Koreaanse autoriteiten kunnen eigenlijk al toegang krijgen tot crypto-activa die toegankelijk zijn via gecentraliseerde uitwisselingen. Echter, de herzieningen zouden hun bevoegdheden aanzienlijk uitbreiden door dit uit te breiden naar de persoonlijke portemonnee van individuen.

Het pakket herzieningen zal resulteren in een lichte daling van $ 1,3 miljard aan belastinginkomsten voor de overheid, merkt het rapport over het algemeen op. De lichte daling komt door voorstellen van de overheid voor specifieke belastingvoordelen om onderzoek en ontwikkeling op het gebied van halfgeleiders, batterijen en vaccins te stimuleren.

Voor bedrijven die arbeidskrachten willen aannemen buiten de hoofdstad Seoel en voor bedrijven die hun productiecapaciteit willen herstellen, zouden fiscale stimulansen ook kunnen worden ingevoerd. Naar verluidt zal het ministerie van Financiën alle voorstellen voor 3 september aan het parlement voorleggen, aangezien wetgevers de maatregelen nog moeten goedkeuren.

Korea is klaar om vanaf 1 januari 2022 een belasting van 20% op Bitcoin (BTC) en cryptowinsten in te voeren, zoals eerder is gemeld. Het is een stap die aanzienlijke tegenwerking heeft ondervonden van de industrie. Op alle crypto trading meerwaarden van meer dan $ 2.300 zal het nieuwe regime een belasting van 20% in rekening brengen.

De belastingdienst van Seoul nam in april 22 miljoen dollar aan crypto in beslag van individuen en bedrijfsleiders die nog openstaande belastingen verschuldigd waren.

Het bericht De Koreaanse regering kan met nieuwe regels toegestaan worden om de crypto van belastingontduikers in beslag te nemen verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Binance to shut down BUSD lending by October 25

Crypto exchange Binance will cease borrowing and lending services for its native stablecoin Binance USD (BUSD) by October 25. According to the October 3 announcement, the...

Elon Musk told to dump Satoshi ‘X’ account: crypto community

Members of the crypto community have rallied behind a post on X calling for Elon Musk to remove the profile on the platform that has...

Bitcoin analysts still predict a BTC price crash to $20K

Bitcoin (BTC) hit six-week highs to start October, but some forecasts still see a BTC price return to $20,000. While up around 6% since the start...

How the actor model could enable better blockchain gaming apps

Decentralized applications (DApps), including apps for gaming, have gained traction for their transparency, security and user asset ownership. However, delivering high-quality AAA gaming experiences through...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo