De FCA en Bank of England werken aan een blockchain rapportagesysteem

De toezichthouder zal voor het einde van het jaar meer details en feedback over het initiatief vrijgeven

De Financial Conduct Authority (FCA), de Britse toezichthouder voor de financiële markten, gaat blockchain technologie gebruiken voor het afdwingen van wettelijke rapportage.

De toezichthouder zal naar verluidt met de Bank of England (BoE) aan het initiatief samenwerken, waarbij het project bedoeld is om de nalevingskosten van de regelgeving bij duizenden bedrijven te verlagen.

Terwijl hij de ontwikkeling aankondigde, meldde de FCA topman Nikhil Rathi dat de nalevingsprocessen 1,5 tot 4 miljard pond (ongeveer 1,75 tot 2,33 miljard euro) per jaar bedragen. Hij merkte op dat deze hoge kosten de oorzaak van het partnerschap van de regelgever met de BoE zijn voor het op blockchain gebaseerde rapportageprogramma voor regelgeving.

“Door via blockchain en API technologie met bedrijven verbinding te maken, plus machineleesbare en uitvoerbare regelgeving te implementeren, kunnen de nalevingscontroles in bijna realtime voltooid worden”, voegde de FCA chef eraan toe.

Deze stap van de FCA valt samen met plannen om haar aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden, dit met als doel een nog betere regelgevende benadering te bieden om zo de problemen op de financiële markten aan te pakken.

Het digitale initiatief draagt bij aan deze aanpak omdat de waakhond een steeds grotere groep data wetenschappers en analisten in dienst wil nemen. Het bureau heeft 120 miljoen pond (140 miljoen euro) als budget voor het verbeteren van zijn digitale rapportagemogelijkheden gereserveerd.

De FCA, die de afgelopen maanden haar regelgevend toezicht in de cryptosector verhoogd heeft, wil haar handhaving rond deze data-intensieve bedrijven uitbreiden.

De stap, merkte Rathi op, is een reactie op het potentieel voor bedrijven en individuen om de enorme datareserves door slechteriken te kunnen laten misbruiken. De Britse markttoezichthouder is van plan om voor het einde van 2021 meer details over het project te publiceren.

De Britse autoriteiten gaan steeds strenger met consumentenbescherming om, vooral als het om het cryptogebruik gaat. Naast de eis dat alle op crypto gerichte bedrijven een goedkeuring moeten krijgen, heeft de toezichthouder gebruikers alsmede gewaarschuwd om niet in zeer volatiele activa zoals Bitcoin te investeren.

The post De FCA en Bank of England werken aan een blockchain rapportagesysteem appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo