DAO wil Amerikaanse videotheek omtoveren tot decentralized film streaming service (DeFilm)

Een groep investeerders kan nog geen afscheid nemen van de ‘dode’ Amerikaanse videotheekfranchise Blockbuster. BlockbusterDAO wil het bedrijf overkopen van de huidige eigenaar voor vijf miljoen dollar (4,41 miljoen euro). Het doel hiervan is om Blockbuster om te veranderen in een gedecentraliseerde streaming service voor films.

Wat is een DAO?

BlockbusterDAO is een Decentralized Autonomous Organisation (DAO). Dit is een soort investeringsfonds dat op smart contracts draait, waardoor het decentraal is, zonder tussenkomst van een management. Hierdoor kan het geld, als bescherming voor de investeerders, niet misbruikt worden. BlockbusterDAO is hier ook een voorbeeld van. Zij willen Blockbuster overkopen van Dish Network, de huidige eigenaar.

De voorganger van

Een paar weken terug kwam ConsitutionDAO, een DAO die een kopie van de Amerikaanse grondwet wilde kopen, ook in het nieuws. Het begon als een grap, maar al snel groeide er een online community die mee wilde doen aan dit bizarre idee. Helaas faalden ze om het hoogte bod uit te brengen, waardoor ze niet alleen de grondwet verloren, maar sommige investeerders konden fluiten naar hun geld vanwege de hoge crypto fees.

Een admin van ConstitutionDAO leek wel tevreden over de actie aangezien de DAO in zijn ogen iets belangrijks bereikte: “We hebben een hele cohort mensen over de hele wereld – van museumcuratoren en kunstdirecteuren tot onze grootmoeders die ons vragen wat ETH is als ze over ons lezen in het nieuws – opgeleid over de mogelijkheden van web3.”

‘Blockbuster moet gered worden’

Nu is er de BlockbusterDAO, die in plaats van een investering meer gezien wordt als een goed doel, om Blockbuster te redden. “Onze missie is om Blockbuster te bevrijden en een DAO te vormen om het merk collectief te besturen terwijl we Blockbuster veranderen in het allereerste DeFilm streaming platform en een steunpilaar van zowel de Web3 merken en producten, maar een krachtpatser in de toekomst van de filmindustrie.”

 

 

“Het is tijd om het merk te bevrijden uit het vagevuur en het een nieuw leven te geven. Een merk van het volk moet eigendom zijn van het volk en bestuurd worden door het volk. Zelfs de naam, Blockbuster, leent zich om een Web3 product te worden.”

“Het is tijd om een massaal DeFilm project te bouwen dat een revolutie zal veroorzaken in de creatieve besluitvorming en financiering van de film- en televisie-industrie voor altijd. Ik geloof dat Blockbuster DAO als een licht in een fles zal zijn voor de toekomst van DAO-beheer”, zei het twitteraccount van BlockbusterDAO.

The post DAO wil Amerikaanse videotheek omtoveren tot decentralized film streaming service (DeFilm) appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Google Cloud is now a validator on the Polygon network

Polygon Labs announced on Sep. 29 that Google Cloud has joined the Polygon PoS network as a validator.  Google Cloud joins more than 100 other validators...

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Valkyrie backtracks on Ether futures contract purchases until ETF launch

Asset management firm Valkyrie has said it will hold out for the United States Securities and Exchange Commission (SEC) to approve an exchange-traded fund, or...

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo