Cryptomarkt kleurt groen: Bitcoin, Cardano, Shiba Inu en Ethereum

Het is een week van ups en downs voor de cryptomarkt, maar over de hele week genomen, staan vrijwel alle coins in de plus. Tijd om de balans op te maken.

Alle coins genoemd in dit artikel, en nog veel meer, zijn verkrijgbaar in crypto-app BLOX.

Bitcoin stijgt duizenden euro’s

Vandaag is de Bitcoin koers weer met 6% gestegen. Daarmee komt de totale winst van de afgelopen 7 dagen op iets meer dan 30% te liggen.

De rode stip valt toevallig aan het begin van die periode, en Bitcoin was toen 18.500 euro. Inmiddels is de prijs 24.500 euro.

Dat is een opvallende stijging, want er is een heuse bankencrisis gaande. Je zou verwachten dat investeerders al hun geld steken in obligaties, investeringen die van huis uit zogenaamd veilig en stabiel zijn. Dat is ook gebeurd, maar een groot deel van de investeerders koos voor risico, ze kozen voor een middel dat elke bankencrisis kan overleven.

Cardano (ADA) stijgt licht

De koers van ADA moet het doen met ‘maar’ een stijging van 8%. Elke andere week van het jaar is dat indrukwekkend, maar nu verbleekt de stijging bij alle andere mooie stijgers.

Op dit moment wordt de munt verhandeld voor 0,31 euro.

Shiba Inu kan markt niet bijbenen

Shiba Inu is vandaag met 2,85% gestegen en is nu (houd je vast) 0,00001011 euro waard. Dat bedrag en die stijging hebben wat context nodig. Gedurende de afgelopen 7 dagen is de koers van SHIB met maar 7,3% gestegen, nog minder zelfs dan Cardano.

In eerste instantie was de community enthousiast omdat het testnet van Shibarium werd gelanceerd. Maar een dag later kwamen er geruchten naar buiten dat Shibarium niets meer was dan een kopie van de code een ander project, maar dan met een sticker van een Shiba. Dit gerucht is nog niet ontkend of bevestigd door het team.

Ethereum klaar voor update

De koers van Ethereum mag deze week 22% bijschrijven, een geweldig percentage. De munt heeft kunnen profiteren van de positieve vibes op de cryptomarkt en heeft zelf ook bullish nieuws.

Zo heeft het team van Ethereum de laatste update succesvol getest, wat de weg vrij maakt voor wat zij Shapella noemen.

All Dutch and English crypto news!

Justin Sun vs. SEC, Do Kwon arrested, 180M player game taps Polygon: Asia Express

Our weekly roundup of news from East Asia curates the industry's most important developments. Chinese crypto billionaire sued by SEC On Mar. 22, the U.S. Securities and Exchange...

Do Kwon faces fraud charges from US prosecutors hours after arrest

Terraform Labs CEO Do Kwon has been charged with fraud by United States prosecutors in New York, just hours after he was reportedly arrested in...

The world could be facing a dark future thanks to CBDCs

During the financial crisis of 2007-2008, many people lost trust in traditional financial institutions and turned to alternative forms of currency, such as cryptocurrencies. It...

Bank profits at risk from potential CBDC transformation of global economy: Moody’s

Emerging central bank digital currency (CBDC) cross-border transaction technology could transform the global economy by providing faster, cheaper and safer services for many of its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo