Cryptocurrency Flow stijgt 40% na nieuws Instagram NFT’s

Moederbedrijf Meta kondigde gisteren aan dat Instagram NFT’s mogelijk maakt in meer dan 100 landen. Het gaat om NFT’s die ondersteund worden door de blockchain van Flow. Het resultaat hiervan is dat de koers van Flow de afgelopen 24 uur met meer dan 40% is gestegen.

Waarde Flow schiet omhoog

De koers van cryptocurrency Flow is dus met meer dan 40% gestegen. In de grafiek hieronder kan je precies zien wanneer het nieuws bekend werd. Voordat het persbericht gedeeld werd, was de waarde 1,84 euro, maar inmiddels is dit gestegen tot 2,60 euro. De mega bullrun mag dan voorbij zijn, er zijn nog genoeg kansen op de cryptomarkt.

Koers van Flow

Flow is gemaakt door Dapper Labs en is vooral bekend van Dapper’s eigen sport NFT-projecten, waaronder NBA Top Shot, NFL All Day en UFC Strike. Het is daarnaast een open blockchain-platform dat wordt gebruikt door een reeks andere projecten.

NFT’s op Instagram via Flow

Wat houdt het nieuws van Instagram en NFT’s nou precies in? Als dat je een NFT gemaakt of gekocht hebt op de blockchain van Flow, dan kan je deze toevoegen aan de fotodeelservice van Meta. Via deze dienst kan je je NFT’s weergeven op je Instagram account. Dit was al sinds mei mogelijk voor geselecteerde gebruikers in de VS, maar de dienst is nu uitgebreid naar landen in Azië, Afrika en het Midden-Oosten. Het is nog niet bekend wanneer wij aan de beurt zijn.

Instagram ondersteunt verschillende wallets

Gebruikers kunnen een ondersteunde wallet aansluiten om te bewijzen dat de NFT ook daadwerkelijk van hun is. Eenmaal aangesloten en een NFT gedeeld, krijgen zowel de eigenaar als de oorspronkelijke maker automatisch een vermelding krijgen.

Vanaf vandaag ondersteunt Instagram wallets van derden, waaronder Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet en Dapper Wallet. Ondersteunde blockchains zijn Ethereum, Polygon en Flow. Er zijn geen transactiekosten voor het plaatsen van een digitaal verzamelobject op Instagram.

Ethereum, Polygon en Flow

In mei kondigde Meta aan dat Instagram zou beginnen met het integreren van ondersteuning voor NFT-verzamelobjecten, te beginnen met op Ethereum en Polygon gebaseerde verzamelobjecten. De meeste NFT’s worden door Ethereum gehuisvest, maar omdat de transactiekosten zo hoog waren vorig jaar, werden tweedelaags oplossingen steeds populairder. Polygon (matic) is zo’n tweede laag en ook de koers van deze crypto laat een mooie opwaartse beweging zien.

Instagram is ook van plan ondersteuning toe te voegen voor Solana NFT’s, zoals aangekondigd in mei.

Grootste metaverse

Meta is er alles aan gelegen om de grootste metaverse ter wereld te bouwen (en te beheren). Het moederbedrijf van Instagram en Facebook veranderde in de herfst zelfs hun naam, van Facebook Inc naar Meta. Ze onthulden toen hun visie op de toekomst van het internet. Iedereen wordt een avatar en beweegt zich door digitale 3D-werelden.

Verwacht wordt dat de metaverse van Meta flink zal leunen op de technologieën van blockchain en NFT’s. De grotere visie van de cryptowereld, niet per se van Meta, is dat digitale activa via verschillende blockchains meegenomen kunnen worden naar verschillende metaversen. Zo koop je een digitaal shirtje in metaverse A, en ga je in dat shirtje naar een digitaal concert in metaverse B.

Meta-oprichter en CEO Mark Zuckerberg heeft laten doorschemeren dat hij geïnteresseerd is in het mogelijk maken van interoperabele activa als onderdeel van zijn platform, maar Meta moet nog aangeven hoe open de metaverse echt zal zijn.

All Dutch and English crypto news!

US lawmakers appeal directly to 4 mining firms, requesting info on energy consumption

Four members of the United States House of Representatives from the Energy and Commerce Committee have demanded answers from four major crypto mining firms in...

A sharp drop in TVL and DApp use preceded Avalanche’s (AVAX) 16% correction

After an impressive 73% rally between July 13 and Aug. 13, Avalanche (AVAX) has faced a 16% rejection from the $30.30 resistance level. Some analysts...

Ripple partners Travelex Bank to launch XRP-enabled enterprise payments in Brazil

Ripple's partnership with Travelex Bank will see customers of the locally regulated bank benefit from XRP-powered cross border payments settled on RippleNet's On-Demand Liquidity (ODL)...

Nigeria aims for millions of new eNaira users as it increases features, targets unbanked

The eNaira, Nigeria's central bank digital currency (CBDC), will enter the second phase of its expansion with new technology to beef up its user base,...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo