Cryptocurrency exchanges maken zich klaar voor upgrade Cardano, koersformatie bewijst zich

Zes grote cryptocurrency exchanges werken samen met de Cardano Foundation om de langverwachte smart contract upgrade te integreren, aldus Input Output Hong Kong (IOHK), het ontwikkelteam van Cardano.

Verwacht wordt dat het aantal exchanges deze week snel zal toenemen naarmate Cardano dichter bij de lancering van de Alonzo-hardfork komt. Het doel is natuurlijk om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk beurzen klaar zijn voor Alonzo voordat het mainnet werkelijk live gaat.

Meanwhile, the first exchanges are making progress integrating with our components, with 6 exchanges now actively engaging with the CF-led integration team. We expect numbers to increase rapidly as the week progresses. 7/8

— Input Output (@InputOutputHK) August 16, 2021

Beurzen bieden liquiditeit

Zoals uitgelegd door Nigel Hemsley van Cardano, is het belangrijk dat de meeste beurzen genoeg liquiditeit hebben voordat de hard fork wordt uitgevoerd:

‘We hebben het leeuwendeel nodig … omdat het ons liquiditeit verschaft voordat we de hard fork uitvoeren.’

Eerst op testnet

De hard fork wordt niet meteen op het mainnet gegooid. Op 1 september wordt de hard fork getest op het testnet van Cardano, zodat het team de uitwerking kan volgen in een productieomgeving.

Tim Harrison, marketing- en communicatiedirecteur van IOHK, heeft aangekondigd dat Cardano zich richt op de lancering van de Alonzo-hardfork op 12 september. De grootste verandering die dit teweeg zal brengen, is dat gebruikers smart contracts kunnen uitvoeren op de blockchain van Cardano, die overigens werkt op basis van proof of stake. Ondertussen werken tal van partners aan hun gedecentraliseerde applicaties die zijn geschreven in de programmeertaal Plutus.

 

Tijdperk van smart contracts

Hierboven de roadmap van Cardano. Deze bestaat uit vijf tijdperken. Goguen richt zich volledig op de implementatie van smart contracts en hard fork Alonzo is hier weer onderdeel van. Onderdeel is nog een understatement, dit zou de kroon op het werk tijdens Goguen moeten zijn. Hemsley zegt hierover:

‘Naarmate we dichter bij deze hard fork komen, zullen we iedereen de mogelijkheid geven om met Plutus te werken. Dit is een volledige toolbox met smart contractmogelijkheden, en dan beginnen we er meteen mee. Het geeft ons de basis om op Cardano voort te bouwen… Kort daarna komen er steeds meer dApps en andere innovaties.’

Koers Cardano schoot omhoog

Hieronder de koers van ADA, de munt van Cardano. Op 10 augustus vormde zich een soort golden cross, waarna de prijs de lucht in schoot. Dit kwam natuurlijk ook doordat de community in afwachting was van de lanceerdatum van Alonzo.

Bron: Tradingview

The post Cryptocurrency exchanges maken zich klaar voor upgrade Cardano, koersformatie bewijst zich appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo