Cryptobeurs Gemini ontkent betrokkenheid bij prijsdaling LUNA

Nu de rook is opgetrokken rondom Luna, is het tijd om met vingertjes te wijzen. Wie tikte het eerste domino-steentje aan? Geruchten gaan dat BlackRock en Citadel 100.000 bitcoin hebben geleend om Luna ten val te brengen. Maar Gemini haalt dat gerucht nu uit de lucht.

Geen sprake van een lening

Gemini is een welbekende cryptobeurs uit Amerika, opgericht door de gebroeders Winklevoss in 2015. Wellicht doet deze (achternaam) je wel een belletje rinkelen – Cameron en Tyler Winklevoss zijn ook bekend van de rechtszaak tegen Facebook in 2004.

Terug naar het heden, want nu keert de cryptomarkt zich juist tegen de gebroeders Winklevoss. Volgens geruchten heeft Gemini meegewerkt aan een bitcoin lening ter waarde van 2,8 miljard dollar om de prijs van Luna te doen dalen. Onder andere vermogensbeheerder BlackRock en hedgefonds Citadel zouden zijn betrokken.

Het verhaal gaat dat beide partijen samen 100.000 bitcoin hebben geleend. Later zouden zij 25.000 bitcoin hebben omgeruild voor UST, de stablecoin van het Terra-ecosysteem. Kort daarna zouden deze partijen zowel bitcoin als UST van de hand hebben gedaan. Hiermee verloor UST zijn koppeling met de dollar en daalde LUNA flink in waarde.

Gemini ontkent

Maar of die geruchten kloppen? Gemini ontkent in alle toonaarden, blijkt een recente tweet vanuit het officiële account: “We zijn op de hoogte van een recent verhaal dat suggereerde dat Gemini een 100K BTC lening aan grote institutionele tegen-partijen had verstrekt, wat naar verluidt resulteerde in een selloff in $LUNA. Gemini heeft een dergelijke lening niet afgesloten.”

Of het gerucht nu klopt of niet, de schade is enorm. Op het moment van schrijven beweegt LUNA rond 0,03 dollar. In slechts een week verloor de munt een bizarre 99,9% van zijn waarde. Dat zie je hieronder goed terug op de weekgrafiek van de beruchte crypto.

Afgelopen woensdag kwam Do Kwon, de man achter Luna en UST, met een herstelplan voor beide crypto’s. De tijd zal het uitwijzen of het hem lukt om het tij te doen laten keren.

All Dutch and English crypto news!

44 centrale banken praten in El Salvador over Bitcoin en financiële inclusie

Sinds dinsdag zijn 44 vertegenwoordigers van verschillende centrale banken en financiële instellingen neergestreken in El Salvador. Het hoge bezoek komt voornamelijk uit ontwikkelingslanden. De president van...

Analysts note parallels with March 2020: Will this time be different?

Analysts in both crypto and traditional markets have noted some startling similarities between the recent downturn and the one caused by a pandemic panic in...

German BaFin official calls for ‘innovative’ EU-wide DeFi regulation

Birgit Rodolphe, an executive director at Germany's Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) has called for innovative and uniform regulation of the decentralized finance (DeFi) space...

Ethereum’s popularity ‘a double-edged sword’ — a16z’s State of Crypto Report

Crypto venture fund giant Andreessen Horowitz (a16z) has highlighted that development and demand on Ethereum is "unmatched" despite the network's high transaction fees. The firm does...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo