Cryptobedrijf uit Estland wint veiling Oekraïense Eurovisie trofee (900.000 dollar)

De Oekraïense band Kalush Orchestra besloot om hun trofee – die ze afgelopen maand wonnen op het Eurovisie Songfestival – te verkopen. De opbrengsten zullen gebruikt worden om het Oekraïense leger te financieren, zo meldt Ukrinform.

Verkocht: 900.000 dollar

De veiling werd uiteindelijk gewonnen door Whitebit, een Estse crypto exchange. Dit komt enigszins niet als een verrassing, aangezien de markt zich actief inzet om Oekraïne te helpen. Behalve het plaatsen van de Oekraïense vlag op prominente plekken op hun website, hebben ze ook de mogelijkheid om crypto te doneren voor Oekraïne.

De prijs die werd neergelegd voor de troffee kwam dicht bij een miljoen dollar. De veiling eindigde op 900.000 dollar; een bedrag waar de band erg dankbaar voor is.

Nummer 1 door publiek

“Vrienden, jullie zijn ongelooflijk! We zijn dankbaar aan ieder van jullie die geld heeft gedoneerd aan deze veiling, en in het bijzonder aan het Whitebit-team dat de trofee heeft gekocht voor 900.000 dollar en nu de eigenaren van onze trofee zijn geworden. Schrijf ze in, ze hebben het echt verdiend. Glorie aan Oekraïne! Glorie aan de Strijdkrachten van Oekraïne,” luidt het bericht.

Er waren al veel mensen die verwachtten dat Oekraïne zou winnen vanwege de oorlog, en dat bleek. De winst met het nummer ‘Stefania’ kreeg enorm veel steun van het publiek. Oekraïne kwam door jury-stemmen op nummer 4 terecht, maar dankzij de recordstemmen van de kijkers behaalde Kalush Orchestra de eerste plaats.

Zelensky is trots

Deze prestatie bleef natuurlijk niet onopgemerkt door de Oekraïense president Zelensky. In een online bericht, na de overwinning van het Songfestival, uit hij zijn trots voor deze band. “Onze moed maakt indruk op de wereld; onze muziek verovert Europa!”

“Volgend jaar is Oekraïne gastland voor het Eurovisiesongfestival. Ik dank het Kalush Orchestra voor deze overwinning en iedereen die ons zijn stem heeft gegeven! Ik ben er zeker van dat het geluid van de overwinning in de strijd met de vijand niet ver weg is.”

All Dutch and English crypto news!

Central African Republic president launches crypto initiative following Bitcoin adoption

Faustin-Archange Touadéra, president of the Central African Republic, has announced the government will be backing an initiative centered around developing the country's blockchain infrastructure. In a...

‘Crypto is just like the end of the 90s with the internet bubble,’ says Hodl CEO Maurice Mureau

For Maurice Mureau, CEO of crypto investment fund operator Hodl, there's "not a lot left" to invest in anymore. With soaring inflation, bonds are no...

Final Capitulation — 5 reasons why Bitcoin could bottom at $10,000

Bear markets have historically been challenging to navigate for traders and the conventional set of "reliable" indicators that determine good entry points are unable to...

Crypto exchange FTX is looking into acquiring Robinhood: Report

Cryptocurrency derivatives exchange FTX is reportedly eyeing a takeover of Robinhood Markets, the popular trading app that introduced millions of traders to Bitcoin (BTC), Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo