Crypto VFX van failliete Voyager stijgt 125% binnen 24 uur

Er is weinig zo irrationeel als de cryptomarkt. Wie had bijvoorbeeld kunnen voorspellen dat de cryptocurrency VFX met 125% zou stijgen in een dag? Zeker als het achterliggende bedrijf in een faillissementsproces zit.

Stijging door geruchten overname

Hieronder een grafiek van de koers van VGX, de token van het failliete cryptobedrijf Voyager Digital. De stijging viel samen met nieuwe geruchten over een mogelijke overname.

Bron: CoinGecko

Volgens een recente bedrijfspresentatie hebben tal van bedrijven, waaronder AlamedaFTX, het hedgefonds voor digitale activa van crypto-miljardair Sam Bankman-Fried, interesse getoond in de aankoop van de activa van Voyager.

Cryptocurrency stijgt 126,5% in een dag

Het nieuws over een mogelijke buy-out zorgde ervoor dat VGX omhoogschoot van een 24-uurs dieptepunt van 0,328 euro naar $ 0,714 euro, een verbluffende winst van 126,52% in slechts één dag. Het token is sindsdien teruggekeerd op aarde en wordt op het moment van schrijven voor 0,529 verhandeld.

88 geïnteresseerde bedrijven overname

Het noodlijdende Voyager zegt in de presentatie dat van de 88 bedrijven die mogelijk geïnteresseerd zijn in het kopen van zijn activa, er 22 actief zijn geweest in het marketingproces. Het bedrijf is van plan om op 7 september een hoorzitting bij de rechtbank te houden over de verkoop.

Vorige week vertelde Binance CEO en oprichter Changpang Zhao aan The New York Times dat zowel Voyager als het eveneens failliet Celsius (cryptoleningen) de crypto-beurs benaderden. Het doel van beide bedrijven was een financiële injectie door middel van een overname van de bedrijven of van activa.

Zhaso zei in het interview dat zijn team een van de betrokkenen is bij de overnamegesprekken.

Betere biedingen dan FTX

Vorige maand deed crypto-exchange FTX, ook een bedrijf onder leiding van Bankman-Fried, een aanbod om de activa van Voyager te kopen. Voyager ging hier niet mee akkoord, sterker nog, ze waren ronduit beledigd. Ze zeiden dat het voorstel “zeer misleidend” en een “low-ball bod” was. “

In de bedrijfspresentatie zegt Voyager dat het inmiddels al betere biedingen heeft ontvangen:

“Voyager heeft via het marketingproces al biedingen ontvangen die hoger en beter zijn dan het voorstel van AlamedaFTX; De tweets, het interview op Fox en de persberichten van AlamedaFTX zijn onnauwkeurig.”

Wat doet/deed Voyager?

Het verdienmodel van Voyager kun je vergelijken met BlockFi. Het is een broker, dus je kan er crypto kopen en verkopen, maar je kunt er ook crypto stallen om hier rente over te verdienen. Deze crypto lenen ze vervolgens weer uit aan andere partijen. Om crypto te lenen dien je zelf wel een onderpand aan te bieden om het bedrijf enige zekerheid te geven.

Een van die lenende partijen is/was Three Arrows Capital (3AC). Laatstgenoemde bedrijf had een lening van 650 miljoen dollar bij Voyager maar kon deze niet terugbetalen. 3AC heeft inmiddels dan ook een faillissement aangevraagd.

Volgens Frances Coppola bestond bijna de helft van de bezittingen van Voyager uit uitstaande leningen. Ongeveer 60% van deze leningen komen (na faillissement is ‘kwamen’ wellicht een beter woord) voor rekening van 3AC.

Vorige week stemden de schuldeisers van Voyager dat het bedrijf geen bonussen mogen uitbetalen aan werknemers, daarvoor is de schuldenberg te groot.

All Dutch and English crypto news!

329 Japanese companies support Astar Network’s Nikkei ad

Astar Network's latest ad has gained support from over 300 Japanese companies as it looks to spearhead the growth of Japan's web3 ecosystem.   Astar Network, a...

What Cardano’s Vasil hard fork means for the blockchain

After several delays and some setbacks, Cardano's long-awaited Vasil upgrade finally went live on Sept. 22. From the outside looking in, the hard fork is...

Cardano bulls run out of steam after Vasil hard fork — 40% ADA price crash in play

Cardano's (ADA) long-awaited Vasil update went live on Sept. 22, which promises to make its blockchain more scalable and cheaper than before. However, this has...

Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt gezocht in 195 landen

Het wordt steeds moeilijker voor Do Kwon om zich schuil te houden. De oprichter van Terra (LUNA) wordt nu niet alleen in Zuid Korea, maar...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo