Crypto recap 9 maart: Silvergate is failliet, Mt. Gox betaalt uit en BTC volume daalt

In deze video bespreekt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws.

In de bovenstaande video brengt Axel je binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Vandaag praat hij je verder bij over het slepende drama rondom cryptobank Silvergate, die zijn faillissement heeft aangekondigd. Daarnaast bespreekt hij de voortgang in de zaak rond Mt. Gox, dat voor zijn implosie in 2014 de grootste cryptobeurs ter wereld was. Nu, jaren later, lijkt het erop dat veel investeerders hun toen verloren Bitcoin nu eindelijk krijgen uitgekeerd.

Verder gaat Axel ook in op het dalende handelsvolume van Bitcoin. Want wat is er met de oranje reus aan de hand?

Het is game over voor Silvergate

Silvergate is failliet. Het moederbedrijf van de cryptobank maakte bekend de bank te liquideren. Dit is de zoveelste klap die de cryptosector moet verduren, maar het heeft tot nog toe weinig impact op de koersen. Het nieuws heeft geleid tot een relatief kleine daling van de Bitcoin koers met ongeveer 2%.

De cryptobank had een sterke reputatie opgebouwd als een betrouwbare en veilige plek voor investeerders om hun digitale activa op te slaan. De bank bood ook andere diensten aan, waaronder leningen en betalingsverwerking.

Het nieuws over het faillissement van de bank leidde tot lichte dalingen op de cryptocurrency markt. De koers van Bitcoin daalde met ongeveer 2% ten opzichte van zijn hoogtepunt van de dag ervoor. Andere digitale activa, waaronder Ethereum en Ripple, daalden ook in waarde.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

15% of the Ethereum supply is about to be released: Ethereum Shanghai upgrade imminent

Key Takeaways The Ethereum Shanghai upgrade is imminent, meaning stakers will finally be able to unstake their ETH, some of which has been locked up since...

Kan Bitcoin 1 miljoen waard worden binnen 3 maanden?

Hoewel er tegenwoordig veel mensen zijn met een grenzeloos vertrouwen in Bitcoin, spant Balaji Srinivasan de kroon. De voormalig CTO van Coinbase durft namelijk een...

Magic Eden launches Bitcoin NFT marketplace

Magic Eden has launched the first fully audited Bitcoin NFT marketplace. The marletplace has integrated two non-custodial wallets to support seamless transactions. Magic Eden now supports NFT...

Litecoin price prediction: LTC outlook ahead of Fed decision

The Federal Open Market Committee will conclude its two-day meeting on Wednesday. This decision will likely have implications for Litecoin and other crypto prices. Economists expect a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo