Crypto recap 8 februari: Bitcoin breekt 23.000 dollar, en ‘er is geen recessie’

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

Axel brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer gaat Axel het hebben over Bitcoin.  De marktleider heeft namelijk de grens van 23.000 dollar overschreden. Hiermee is de prijs al 40% hoger dan op 1 januari.

Daarnaast gaat Axel het hebben over de Amerikaanse minister van financiën. Deze deed een aparte uitspraak.

‘Er is geen recessie’

De Amerikaanse Federal Reserve (centrale bank) verhoogde vanaf maart 2022 de rente met 4,50 procent om de hoge inflatie te bevechten. Volgens veel analisten was het een kwestie van tijd voordat de Amerikaanse economie door die renteverhogingen in een recessie zou belanden. 

De huidige minister van financiën van de Verenigde Staten, Janet Yellen, denkt hier compleet anders over. Volgens haar is er geen sprake van een recessie.

Over de gehele linie zien we de Amerikaanse economie wat vertragen, maar de woorden van Yellen laten over het ‘vraagstuk recessie’ niets aan duidelijkheid te wensen over: “Je hebt geen recessie als er in één maand tijd 500.000 banen bijkomen en de werkloosheid op het laagste punt in 50 jaar staat.”

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

Dit is hoe je kans maakt op 62 Bitcoin (hint: zoek een goed reisbureau)

Bij BLOX houden we wel van een goede marketingstunt. Een bedrijf genaamd LunarCrush heeft plannen aangekondigd om 62 Bitcoin te verstoppen op de maan. Of...

How Montana stands to benefit if its pro-crypto mining bill is approved

The Montana Senate recently passed a bill designed to protect crypto miners operating within the state. The proposed law, which is currently making its way...

zkSync Era launches with Uniswap and Sushi — First zkEVM on mainnet

Some of the biggest names in decentralized finance, including Uniswap, Sushi, Maker and Curve, are set to launch March 24 on zero-knowledge proof roll-up zkSync...

Narwhal Finance Secures $1M in Seed Funding Led by Animoca Ventures

Denmark, Copenhagen, 24th March, 2023, Chainwire Narwhal Finance Secures $1M in Seed Funding Led by Animoca Ventures Narwhal Finance, the decentralized cross-market perpetual trading platform built on...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo