Crypto recap 5 juli: de hack bij Maastricht University, en hoeveel ether is geburnd sinds EIP-1559?

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin steeg gisteren eindelijk weer met een mooi percentage: 4%. Hierdoor kon menig crypto investeerder weer rustig ademhalen, want de koersen van afgelopen week waren niet bepaald kalmerend.

Vandaag gaan we het hebben over de hack die in 2019 plaatsvond bij Maastricht University. Er is namelijk een gedeelte teruggevorderd van de bitcoins die de universiteit moest betalen aan de hackers. Het is opmerkelijk om te zien hoeveel dit aantal nu inmiddels waard is geworden.

Daarnaast gooien we een blik op het aantal ethers dat sinds 2019 geburnd is (uit de circulatie gehaald). Dat is een flink aantal wat nooit meer terug komt.

8 miljard euro

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat Ethereum de London hard fork onderging. Met deze hard fork werd een set van vijf Ethereum Improvement Proposals (EIPs) in het platform gebakken, waarvan er ééntje erg belangrijk was.

De Ethereum-gemeenschap was namelijk erg te spreken over EIP-1559, waarmee een significant deel van de transactiekosten van iedere transactie op de brandstapel gaat. In totaal is er sinds de lancering van EIP-1559 al meer dan 8 miljard euro aan ether verbrand.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

All Dutch and English crypto news!

How can DAOs involve fans in filmmaking? Expert answers

As more people begin to integrate Web3 technologies into entertainment and production, the use case for decentralized autonomous organizations (DAOs) in filmmaking has been highlighted...

Bitcoin analyse: is koersdoel van 18.900 dollar haalbaar?

Het patroon op de grafiek waar ik in de analyse van afgelopen dinsdag over schreef lijkt uit te spelen zoals verwacht. Ik heb het dan...

Ripple CTO lashes back at Vitalik Buterin for his dig at XRP

In a discussion that started around two Ontario crypto exchanges' recent 30,000-Canadian-dollar limit on altcoins purchases - which excluded Ether (ETH), Litecoin (LTC) and Bitcoin Cash...

South African Reserve Bank encourages friendly behavior with crypto

The Prudential Authority of the Reserve Bank of South Africa sent out guidelines in effort to prevent illicit activities to its subsidiaries, which included encouragement...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo