Crypto recap 4 mei: SEC doet stap terug en BTC blockchain krijgt nieuwe functies?

In de dagelijkse nieuwsvideo bespreekt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij razendsnel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws!

Zoals altijd is er veel gaande in de wereld van crypto en vandaag bespreekt Axel een aantal van de opvallendste nieuwtjes. Zo lijkt de SEC een stap terug te doen in zijn regulatiedrift: de Amerikaanse financiële waakhond heeft namelijk een definitie geschrapt uit de nieuwste hedgefondsregel. Wat dit betekent, legt Axel je verder uit. Daarnaast lijkt het er steeds meer op dat de Bitcoin-blockchain nieuwe functies gaat aanbieden: inmiddels is het mogelijk om op het netwerk van de cryptoreus nieuwe munten te ontwikkelen die lijken op de ERC-20 tokens van Ethereum.

Verder bespreekt Axel de laatste cijfers over de handelsvolumes op cryptobeurzen. Ook bekijkt hij hoe de Europese en Amerikaanse renteverhogingen Bitcoin mogelijk kunnen beïnvloeden.

Bitcoin als nieuw lanceerplatform voor memecoins?

In januari 2023 lanceerde met Bitcoin Ordinals een nieuw protocol om tokens te lanceren op de grootste blockchain ter wereld. In eerste instantie was Ordinals bedoeld om non-fungible tokens (NFTs) te creëren op Bitcoin, maar inmiddels is het ook mogelijk om nieuwe munten te ontwikkelen.

Dat lijkt nu een nieuwe memecoin-revolutie te lanceren op Bitcoin, waarvan Pepe (PEPE) tot nu toe het meest prominente voorbeeld is.

Op basis van Bitcoin Ordinals is de BRC-20 tokenstandaard ontwikkeld. Dit is als het ware een blauwdruk waarmee het mogelijk is om tokens te ontwikkelen die lijken op de ERC-20 tokens op Ethereum. Dat is het protocol waarmee tijdens de hype rondom ICOs in 2017 duizenden tokens werden ontwikkeld.

Sinds de lancering van de BRC-20 standaard op Bitcoin zijn er meer dan 8.500 verschillende tokens ontwikkeld. De meerderheid van deze munten zijn zogenaamde memecoins, munten die vooral als grap bedoeld zijn.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin Ordinals surpass 10M inscriptions as creator Rodarmor steps down

The number of Ordinals has grown from one to 10 million in less than six months.

Crypto exchange TrigonX latest to emerge from the FTX rubble

TrigonX is back from the dead after it went into receivership in December, due in part to its $13 million exposure to bankrupt crypto exchange...

Optimism set to unlock $587M worth of OP tokens, will investors unload?

More than 386 million OP tokens are scheduled to be unlocked on May 31, more than doubling the total circulating supply.

Crypto firms jockey for Hong Kong licenses ahead of June 1 retail opening

Hong Kong’s retail trading regime is days away from going live and crypto exchanges are keen to make entry into the region.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo