Crypto recap 3 maart: Silvergate, koersdalingen en Ethereum stelt upgrade uit

In deze video bespreekt Axel zoals gewoonlijk de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen in de crypto wereld. Laten we kijken naar het laatste nieuws.

In de bovenstaande video brengt Axel je binnen een paar minuten op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer bespreekt hij de grote problemen bij Silvergate Bank, de inflatie in de Eurozone en de koersdalingen als gevolg hiervan. Ook bespreekt hij de Shanghai-upgrade van Ethereum, die met 2 weken wordt uitgesteld.

Blijft Silvergate nog overeind? En wat betekent dit voor Bitcoin?

De Bitcoin koers is in het afgelopen etmaal flink gedaald. Het grootste deel van die verliezen werden in een tijdspanne van 1 uur behaald. De daling lijkt samen te vallen met geruchten over het mogelijk omvallen van Silvergate, een grote cryptobank.

Silvergate raakte eerder deze week in de problemen na de publicatie van zijn jaarcijfers. De bank moet binnenkort een financieel rapport rondom zijn jaarcijfers inleveren bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, maar liet al weten dat het bedrijf niet aan bepaalde voorwaarden kon voldoen. Als gevolg stortte niet alleen de aandelenkoers van de bank naar beneden, maar ook de koers van Bitcoin.

Verder lieten de ontwikkelaars van Ethereum weten dat de langverwachte Shanghai-upgrade voor het netwerk met twee weken wordt uitgesteld. De verwachting was dat de upgrade tegen eind maart al zou plaatsvinden, maar vindt nu plaats in april.

Blijf altijd op de hoogte

Ben je benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond je deze video leuk? Abonneer jezelf dan op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren iedere werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

FTX EU opens withdrawal, Elon Musk calls for AI halt, and Binance news: Hodler’s Digest, March 26–April 1

Top Stories This Week FTX EU launches withdrawal website to pay back European users The European arm of FTX has launched a website to allow customers in...

Uniswap v3 code free to fork as BSL expires

Developers are now allowed to fork Uniswap v3 protocol as its Business Source License (BSL) expired on April 1, shows the protocol documentation. The expiration...

Former Activision Blizzard executive joins Yuga Labs as CEO

Yuga Labs, the company behind the Bored Ape Yacht Club (BAYC) and CryptoPunks NFT collections, has a new CEO: Daniel Alegre. The executive resigned as...

Binance vs. CFTC: Latest court battle could alter crypto landscape in US

Regulatory trouble is nothing new for Binance, and on many occasions, in the past, it has managed to overcome or bypass such roadblocks and eventually...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo