Crypto recap 24 februari: elke maand stroomt 4,5 miljard in crypto, en gaat VS digitale dollar blokkeren?

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

Axel brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer gaat Axel het hebben over de Bitcoin cycle. Wat is dit en waarom denken mensen dat een nieuwe cycle is begonnen? 

Daarnaast vertelt hij over de VS. Een congreslid is namelijk geen fan van de digitale dollar.

Gaat de VS de digitale dollar blokkeren?

Centrale banken over de hele wereld zijn op dit moment bezig met het onderzoeken of zelfs met de ontwikkeling van hun eigen digitale betaalmiddel. Ook in de Verenigde Staten lopen de onderzoeken naar de mogelijkheden van een digitale dollar. Als het aan Congreslid Tom Emmer ligt, dan komt er snel een einde aan de poging van de centrale bank om een digitale dollar te produceren.

“Iedere digitale versie van de dollar moet onze Amerikaanse waarden van privacy, individuele soevereiniteit en vrije markten hooghouden. Alles wat daar niet aan voldoet, opent de deuren voor de ontwikkeling van een gevaarlijke surveillance-tool”, aldus de politicus.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

FTX EU launches withdrawal website to pay back European users

The European arm of FTX, FTX EU has launched a website to allow European customers to submit withdrawal requests. It comes nearly five months after the...

Russia talks up prospects of BRICS countries developing new currency

A new world order could be emerging as economic powerhouses increase their efforts to distance themselves from US dollar hegemony. According to reports, a top Russian...

Australian ‘Big Four’ bank ANZ halts cash withdrawals from many branches

ANZ, one of Australia's "Big Four" banks, will cease facilitating withdrawals and deposits from a number of its Australian branches as it looks to push...

‘Biased, deceptive’: Center for AI accuses ChatGPT creator of violating trade laws

The Center for Artificial Intelligence and Digital Policy (CAIDP) has filed a complaint with the United States Federal Trade Commission (FTC) in an attempt to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo