Crypto recap 20 juni: Bitcoin, El Salvador, en is Dogecoin (DOGE) een piramidespel?

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin steeg vandaag weer boven de 20.000 dollar. Na een spannend weekend, waarbij de koers bijna zakte tot een prijs van 17.500 dollar, is dit een fijne opluchting. Aan de andere kant – als je het vergelijkt met afgelopen weken – is dit natuurlijk maar een kleine troost.

Altcoins reageerden vandaag bijna allemaal zeer positief. Apecoin (APE) steeg 23%, Enzyme (MLN) ook 23%, en Synthetix (SNX) steeg op een gegeven moment meer dan 100% in vergelijking met de dag ervoor. De enige grote altcoin die een beetje achter bleef (met een half procent daling), was Tron (TRX).

Vandaag gaan we het hebben over de bitoin koers, een uitspraak van de Salvadoraanse president, en over dogecoin (DOGE), dat wellicht een piramidespel is.

DOGE een piramidespel?

Elon Musk is aangeklaagd voor een kwart biljoen dollar. Hij zou namelijk de koers van dogecoin gemanipuleerd hebben. De ‘Dogefather’ Musk wordt ervan verdacht zijn positie te misbruiken om van Dogecoin een piramidespel te maken. Volgens Reuters is er met die reden een klacht ingediend bij de federale rechtbank in Manhattan.

Billy Markus, de maker van DOGE, bemoeide zich hier ook mee. Hij stelde dat dogecoin niet veel anders is dan alle andere cryptocurrency’s. Hij vraagt zich dan ook af of de aanklager hiermee alle cryptocurrency’s wil afdoen als gokken.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

All Dutch and English crypto news!

Chiliz is up by more than 15% on Tuesday: Here’s why

The cryptocurrency market continues its poor start to the week, but Chiliz has been performing excellently today.   CHZ, the native token of the Chiliz blockchain, is...

‘I alone am responsible,’ says CEO Do Kwon in first interview since collapse

The CEO of Terra has come out to take responsibility for the project's crash earlier this year.   Do Kwon, the founder of Terra, has given his...

Brazil brokerage giant with 3.6M clients launches BTC and ETH trading

Brazilian brokerage giant XP Inc has officially launched its crypto trading platform 'XTAGE' in Brazil, bringing a potential 3.6 million users to the crypto markets.  The...

Bitrue introduces ETH PoW token ahead of Merge upgrade

Bitrue, the leading cryptocurrency exchange based in Singapore, is providing its users with an Ethereum Proof of Work token in advance of the Merge upgrade,...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo